Vrei cont pe platforma online B2B? Da click pe LOGIN -> Inregistrare client, completeaza informatiile necesare si iti vom activa contul in 1-2 zile lucratoare.

X
Scroll
ascunde categoriile ∆
toate categoriile ∇
CCTV ANALOG HDCCTV ANALOG HD

CCTV ANALOG HD

CONTROL ACCESCONTROL ACCES
INTERFOANEINTERFOANE

INTERFOANE

INTERFOANE VIDEOINTERFOANE VIDEO

INTERFOANE VIDEO

TURNICHETITURNICHETI

TURNICHETI

NURSE CALLNURSE CALL
RETELISTICARETELISTICA
GPS AUTOGPS AUTO
APLICATII AVANSATEAPLICATII AVANSATE

APLICATII AVANSATE

Inregistrarea simultana la miscare si continua pentru inregistratoarele Hikvision

Inregistratoarele Hikvision permit multiple scenarii de inregistrare a fluxurilor video primite de la camerele de supraveghere. Fie ca este vorba de inregistrare continua, la miscare, la alarma, miscare sau alarma, miscare si alarma, evenimente ca sabotaj, detectie de intrusi, detectie de vehicule, informatiile sunt pastrate pe HDD pentru investigatii ulterioare.

Unul dintre trendurile pietei de securitate consta in automatizarea sistemelor de supraveghere prin utilizarea unor combinatii de acceleratoare hardware si software in vederea postprocesarii inteligente a imaginilor. Nu mai este suficient ca un echipament sa inregistreze la miscare. Dovada o fac sistemele care pot diferentia pe baza unor algorimiti neuronali persoanele de autovehicule, autovehicule de persoane etc. Dar ce se intampla cu sistemele vechi care nu beneficiaza de algoritmi de inteligenta artificiala?

Exista un mic artificiu care ne permite configurarea sistemelor sa inregistreze continuu si la miscare simultan. Acest artificiu urmareste pastrarea a absolut tuturor imaginilor video si scoaterea in evidenta a segmentelor de inregistrare cu miscare.

Inregistrarea simultana continua si la miscare atrage dupa sine un dezavantaj, si anume ocuparea HDD-urilui cu informatii statice care nu sunt de interes. Insa, astfel, pot fi stocate imagini video care nu au fost etichetate ca fiind miscare dar care sunt extrem de vitale in investigatiile urmatoare.

Pentru inceput avem nevoie de un DVR Hikvision la care vom efectua urmatoarele setari:

A. Detectia la micare. Din interfata web a DVR-ului se va naviga in Configuration->Event->Basic Event, de unde se va activa detectia la miscare pe canalele de interes, sensibilitatea si zona de detectie.

Se va naviga in optiunea Linkage Method din acelasi meniu Basic Event si se va pune o bifa pe canalul video care va inregistra la miscare la detectia de miscare pe canalul pentru care a fost activata detectia de miscare. De regula, exista o corespondenta 1:1. Adica, daca s-a setat pe canalul 1 detectia la miscare, atunci DVR-ul va inregistra imaginile furnizate de camera de pe canalul 1. Exista posibilitatea activarii tuturor canalelor la generarea unei miscari pe canalul 1, de exemplu. Aceste regului se stabilesc in functie de locatia monitorizata.

 

B. Inregistrare continua. Dupa setarea la miscare se va naviga in meniul Configuration->Storage->Schedule Settings. De la nivelul acestei pagini se va hasura intervalul orar pentru care sistemul va inregistra continuu. In cazul de fata va fi 24/7. Setarile sunt salvate apasand butonul Save.

 

Testare

Dupa efectuarea setarilor de detectie la miscare si inregistrare continua, sistemul poate fi testat astfel: Se va naviga in meniul Playback, de unde:

1. Se va selecta camera pentru care se vor accesa inregistrarile atat continue cat si la miscare.

2. Aceasta functie este valida doar la afisarea camerei intr-o singura celula (fullscreen). Se vor cauta inregistrarile din calendarul disponibil in partea dreapta-sus a software-ului. Acestea vor fi returnate cu albastru (culoarea inregistrarii continue).

3. Click pe butonul (2) de langa vizualizare in fullscreen si selectati optiunea 2. Axa timpului ocupata cu inregistrari continue va fi dublata de o noua axa cu inregistrari doar la miscare.

 

Spor la proiecte,

Cristian

Comanda rapida – noua functionalitate pe secpral.ro

Comanda rapida – noua functionalitate pe secpral.ro

Streaming live pe YouTube cu camere IP Hikvision

Streaming live pe YouTube cu camere IP Hikvision

Controlul densitatii de persoane [Hands On]

Controlul densitatii de persoane [Hands On]

Nou in oferta Secpral - WIFI CONTROLLER

Nou in oferta Secpral - WIFI CONTROLLER

Solutii complete de control al densitatii persoanelor si digital signage de la Hikvision

Solutii complete de control al densitatii persoanelor si digital signage de la Hikvision

Solutii de management al gradului de ocupare de la Genetec

Solutii de management al gradului de ocupare de la Genetec

HIK-Connect a ajuns la versiunea 4.5.0

HIK-Connect a ajuns la versiunea 4.5.0

DS-K1TA70MI-T - solutia completa de control acces, videointerfonie si screening de temperatura

DS-K1TA70MI-T - solutia completa de control acces, videointerfonie si screening de temperatura