Daca nu ai cont, da click pe LOGIN -> Inregistrare client si completeaza campurile necesare. Vei primi un link de activare cont pe emailul introdus in 1-2 zile lucratoare.

X
Scroll
ascunde categoriile ∆
toate categoriile ∇
CONTROL ACCESCONTROL ACCES
CCTV ANALOG HDCCTV ANALOG HD

CCTV ANALOG HD

INTERFOANEINTERFOANE

INTERFOANE

INTERFOANE VIDEOINTERFOANE VIDEO

INTERFOANE VIDEO

RETELISTICARETELISTICA
DISPECERATEDISPECERATE

DISPECERATE

TURNICHETITURNICHETI

TURNICHETI

NURSE CALLNURSE CALL
GPS AUTOGPS AUTO
APLICATII AVANSATEAPLICATII AVANSATE

APLICATII AVANSATE

Sistemul 4-4-4 de la COMMAX: primele impresii

COMMAX, unul dintre cei mai mari producători de sisteme de interfonie și videointerfonie lansează o nouă gamă de produse 4-4-4 dedicate proiectelor rezidențiale unifamiliare. Monitoarele vin cu un plus în ceea ce privește designul și feelingul utilizării, iar posturile de exterior păstrează același design compact al renumitului post de exterior DRC-40K, însă rezoluția senzorului este net superioară, mai exact 1.3 megapixeli.          

Denumirea comercială 4-4-4 indică și configurația maximă a sistemului. Un sistem complet poate fi compus din 4 monitoare de interior, 4 camere de exterior, dintre care 2 posturi de exterior și două camere CCTV AHD de rezoluție maximă 1.3MP, iar ultimul 4 din codificare indică 4 conexiuni, fiecare monitor de interior poate apela oricare din celelalte trei monitoare din componența sistemului.

Cu alte cuvinte, un apel efectuat la oricare dintre cele două posturi de exterior ajunge la fiecare dintre cele 4 posturi de interior. Se depășește bariera tehnologică a produselor COMMAX conform căreia la un singur post de exterior video se pot conecta în paralel doar două posturi de interior.

Monitoarele pot înregistra la detecție de mișcare surprinsă atât de către posturile de exterior cât și de camerele video. Utilizatorii pot verifica înregistrările din meniul monitoarelor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posturile de exterior

Posturile de exterior compatibile cu sistemul 4-4-4 sunt atât cele consacrate, ca DRC-40K, DRC-4CH, DRC-4GNS2, DRC-40KPT, care vin cu un senzor de aproximativ 0.52 megapixeli, dar și noul post de exterior DRC-40KHD prevăzut cu un senzor de 1.3 megapixeli. Din punctul de vedere al design-ului, acesta este identic cu DRC-40K. Este prevăzut cu 2 leduri de iluminare și o cameră cu un unghi de vizualizare orizontal de 86°, respectiv cel vertical de 66°. Asemenea DRC-40K, lentila camerei poate fi ajustată pe verticală cu ± 12°. Este alimentat pe 12V din postul de interior master, la o distanță de 50 de metri și o secțiune a cablului de ∅ 0.65. Postul poate fi montat doar aparent, iar dimensiunile acestuia sunt 96mm(lățime) x 155mm(înălțime) x 32.5mm(adâncime).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posturile de interior

Posturile de interior care fac parte din familia 4-4-4 sunt de două tipuri, cu receptor CDV-704MHA și fără receptor CDV-704MA. Fiecare model în parte poate fi comandat în varianta pe alb sau gri. Dispaly-ul posturilor este de 7” cu touch screen. În configurația 4-4-4 se pot conecta maxim 4 astfel de monitoare, iar dintre cele 4 doar unul este master, celelalte fiind slave.

Conectarea posturilor de exterior se realizează doar la nivelul postului master, pe un cablaj de patru fire. De asemenea, la postul master se pot conecta două camere AHD de rezoluție maximă 1.3 megapixeli.

Odată interconectate și setate corespunzător, o nouă funcție introdusă de COMMAX constă în intercomunicarea audio dintre posturile de interior. Nu mai există posibilitatea conectării unei extensii audio similar cu CDV-70P, CDV-43N etc.

Monitoarele pot salva snaphshot-uri sau clipuri video pe un card SD. Clipurile video pot fi salvate doar în cazul în care acestea sunt prevăzute cu un card micro SD de maximum 32GB. Dacă nu sunt prevăzute cu un card, monitoarele pot stoca doar snapshot-uri. Memoria internă a monitorului permite stocarea a maxim 50 de poze.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Operare

Implicit, posturile de interior vin cu un ID de comunicare care are valoarea 1. Într-un sistem complet cu 4 monitoare, postul de interior master va avea ID-ul 1, iar celelalte trei posturi de interior vor deveni slave odată cu setarea ID-urilor 2, 3, respectiv 4. Aceste setări pot fi efectuate din meniul Options->ETC->ID Settings.

Dacă un vizitator inițiază un apel, acesta se va propaga tuturor posturilor de interior. Indiferent de postul de interior de la nivelul căruia se va răspunde apelului respectiv, funcțiile de monitorizare CCTV și intercomunicație nu vor mai fi valide pentru celelalte posturi de interior.

In stare stand-by, utilizatorul poate accesa imagini live și de la camerele CCTV conectate. Pentru aceasta se apasă butonul CCTV și se alege una dintre cele două camere video. Din interfața de vizualizare live, utilizatorul poate iniția înregistrarea video care în final nu poate avea mai mult de 60s. Pe durata acestui proces, funcția de monitorizare CCTV și intercomunicație pentru celelalte posturi de interior nu este posibilă. Înregistrările video pot fi accesate din meniul principal al monitorului, accesând submeniul Playback.

Din meniul Options al fiecărui post de interior pot fi efectuate setări asupra modului de înregistrare (foto sau video), volumului conversației, a touch-ului, melodia de apel pentru intercomunicare, precum și a tonurilor de apel pentru fiecare post de exterior în parte. Se pot realiza operații de formatare a cardului micro-SD, setări de dată și oră și alte setări specifice afișajului (contrast, luminozitate, mod stand-by etc).

 

Spor la proiecte!

Cristian


CAMERA VIDEOINTERFON COLOR + IR COMMAX - DRC-40K

Camera videointerfon - DRC-4CH

CAMERA VIDEOINTERFON COLOR CU 4 FIRE - DRC-40KPT
Camera Wisenet cu rezolutie 8K

Camera Wisenet cu rezolutie 8K

Genetec Security Center 5.9.1 este aici

Genetec Security Center 5.9.1 este aici

10 functii neexploatate ale unui sistem de control acces

10 functii neexploatate ale unui sistem de control acces

Genetec Security Center pentru aeroporturi

Genetec Security Center pentru aeroporturi

Solutii de masurare a temperaturii corporale utilizand camere termice de la Hikvision

Solutii de masurare a temperaturii corporale utilizand camere termice de la Hikvision

Solutii de management al parcarilor fara server de la Hanwha

Solutii de management al parcarilor fara server de la Hanwha

Noua generatie de echipamente AcuSense marca Hikvision

Noua generatie de echipamente AcuSense marca Hikvision

FC503 & FC506 - Noile centrale antiincendiu adresabile de la Fireclass

FC503 & FC506 - Noile centrale antiincendiu adresabile de la Fireclass