x
LISTA PRETURI - 2024-04-25

Lista de prețuri conține prețurile en-gros, fără niciun discount aplicat, cu excepția eventualelor discounturi din cadrul promoțiilor curente.

Descarcă

Noutati si promotii curente ​/// Transport gratuit la comenzile plasate pe secpral.ro /// Fa-ti cont pe secpral.ro. Conturile se activeaza in 1-2 zile lucratoare de la trimiterea solicitarii.

X
Scroll

Blog

Top 8 tendinte in industria securitatii in 2022

In ciuda tuturor eforturilor de a reveni la o viata normala, ne confruntam in continuare cu o situatie dificila creata de pandemie. Cu toate acestea, industria securitatii a continuat, fara indoiala, sa se schimbe, sa se adapteze si sa se dezvolte. Tot mai multe tendinte incep sa ia amploare. Pe langa „securitatea fizica” traditionala, o serie de servicii precum AI, cloud computing, IoT si securitate cibernetica sunt adoptate cu rapiditate de entitatile mari sau mici din industrie.

Contrar tuturor aparentelor, industria de securitate se afla intr-o etapa de redefinire. Se trece de la simpla protectie de securitate la un domeniu mult mai complex care va revolutiona, cu siguranta, nivelul de inteligenta si durabilitate al comunitatilor, companiilor si societatilor. 

Mai jos sunt cateva idei si ganduri incurajatoare cu privire la tendintele cheie ce pot influenta industria securitatii in 2022, dar poate chiar si in urmatorii ani. 

1. Tehnologia AI va fi pretutindeni

In zilele noastre, inteligenta artificiala este tot mai des intalnita in industria securitatii. Cei mai multi clienti din industrie au recunoscut valoarea tehnologiei AI si i-au gasit noi utilizari in diferite scenarii. Pe langa sistemul ANPR, alertele automate la evenimente si reducerea alarmelor false, tehnologia AI incepe sa fie utilizata in scenarii de aplicare mult mai complexe precum protectia echipamentelor personale (PPE), identificarea tendintelor de cadere in azilele de batrani, identificarea anomaliilor in zonele miniere, si mult mai multe. Totodata, am observat existenta unei colaborari strategice in industrie, in sensul ca producatorii de securitate sunt dispusi sa puna la dispozitie produsele hardware pentru aplicatii AI terțe, si lanseaza platforme care permit clientilor sa creeze si sa-si antreneze proprii algoritmi AI pentru a raspunde nevoilor personalizate. 

Inteligenta artificiala a fost una dintre tehnologiile fundamentale pentru a remodela industria securitatii. Beneficiind de optimizarea algoritmilor, precum si de o performanta de calcul imbunatatita, sau de un cost scazut al cipurilor datorita progresului tehnologiei semiconductoare din ultimii ani, aplicatiile AI devin treptat functiile si capacitatile de baza, acceptate de toate sectoarele din industrie. Acest lucru ne permite sa prezicem o tendinta si mai puternica de a afirma ca „tehnologia AI va fi pretutindeni”.

2. AIoT va digitaliza si va prevala pietele verticale din industria securitatii

Cu mai multe camere si dispozitive de securitate conectate la retea, industria securitatii devine o parte importanta a lumii IoT, imbogatindu-si capacitatile vizuale. Este evident ca granitele industriei de securitate se estompeaza, trecand cu mult dincolo de aria securitatii fizice. Intre timp, popularizarea tehnologiei AI permite dispozitivelor conectate sa devina „active” inteligente in lumea IoT. Imbinarea serviciilor AI si IoT, intr-un cuvant AIoT, duce industria securitatii la un nivel superior, ajutand la transformarea si digitalizarea diferitelor piete verticale ale industriei, cum ar fi serviciul energetic, serviciul logistic, serviciul de productie, comert cu amanuntuleducatie, serviciul de sanatate, etc.

Din perspectiva noastră, AIoT ofera nenumarate posibilitati industriei de securitate, punand la dispozitie o serie de aplicatii ce se extind rapid in randul dispozitivelor si sistemelor de securitate. Intre timp, dispozitivelor si sistemelor de securitate le sunt adaugate mai multe capacitati de perceptie cum ar fi radar, LiDAR, detectarea temperaturii, detectarea umiditatii si detectarea scurgerilor de gaz, pentru a le oferi o componenta mai puternica. Aceste noi dispozitive vin cu un bagaj consistent de sarcini, sarcini care in trecut erau performate de mai multe dispozitive, acoperind atat functia de securitate, cat si alte functii inteligente pentru o lume in continua evolutie.

3. Sistemele convergente vor desfiinta silozurile de date

Muncitorii din sectoarele private si publice au sansa de a scapa de „silozurile de date” obstructive. Datele si informatiile imprastiate si izolate in sisteme sau grupuri disparate creeaza bariere in calea schimbului de informatii si a colaborarii, impiedicand managerii sa obtina o viziune holistica asupra operatiunilor. Aici, convergenta diferitelor sisteme informationale s-a dovedit a fi o abordare eficienta in eliminarea silozurilor de date.

Este clar – tendinta in industria securitatii a fost aceea de a face eforturi considerabile pentru a ajunge la convergenta oriunde a fost posibil: sistem video, controlul accesului, sistem de alarma, prevenirea incendiilor si managementul situatiilor de urgenta, acestea fiind doar o parte a acestor sisteme. Mai mult, se observa o tendinta la nivelul sistemelor non-securitate, cum ar fi sistemele de resurse umane, finante, inventar si logistica, de a se indrepta catre platforme de management unificate pentru a creste colaborarea si pentru a sprijini managementul in luarea deciziilor inteligente, bazate pe date si analize mai cuprinzatoare. 

4. Solutiile si serviciile bazate pe cloud vor fi esentiale

La fel ca si tehnologia AI, serviciul de cloud nu este o tendinta noua in industria securitatii, dar este un serviciu in plina expansiune. De la intreprinderi mici, pana la nivelul intreprinderilor mari, observam o necesitate din ce in ce mai mare de a utiliza solutii de securitate bazate pe cloud. Situatia pandemica a accelerat trecerea catre operatiuni bazate pe cloud pentru oameni si companii din intreaga lume. 

Toate companiile isi doresc platforme sau servicii care sa fie simplu de utilizat, cu mai putine active ce trebuie gestionate si cu o configurare cat mai accesibilă posibil. Aici, serviciul de cloud exceleaza, oferind rezultate. Cu o infrastructura de gazduire in cloud, nevoia unui server sau software local se diminueaza considerabil. Utilizatorii pot verifica in mod convenabil starea activelor si afacerilor lor in timp real, pot primi rapid notificari despre evenimentele de securitate si alarme in timp real, si pot realiza raspunsuri in caz de urgenta, folosind o aplicatie mobila. Cu ajutorul serviciilor cloud, operatorii de securitate isi pot ajuta clientii de la distanta in: configurarea dispozitivelor, remedierea erorilor, intretinerea si actualizarea sistemelor de securitate si oferirea unor servicii mai bune, cu valoare adaugata.

5. Imaginile de securitate cu o claritate ireprosabilă vor fi standardizate, indiferent de conditiile meteorologice, de momentul din zi sau noapte

Este vital pentru orice camera de securitate video ca imaginea furnizata sa fie clara, sa ofere fiecare aspect in detaliu 24 de ore pe zi, indiferent de conditiile meteorologice. Camerele cu tehnologie ce capteaza imagini in medii slab iluminate ce ofera imagini de inalta definitie, cu o claritate remarcabila, au fost foarte bine primite de piata de securitate. Aceasta tehnologie a fost aplicata unui numar semnificativ de modele cum ar fi 4K, camere varifocale si PTZ . In plus, pentru imagini video mai clare, chiar si in conditii slab iluminate – in special in conditii meteorologice severe – sunt utilizati senzori de imagine de inalta performanta, tehnologie ISP si algoritmi AI, permitand camerelor sa mentina claritatea si detaliile vizuale.

6. Introducerea securitatii biometrice pe piata de control al accesului va oferi o eficienta sporita

In ultimele decenii, controlul accesului autorizat s-a indepartat aproape complet de utilizarea cheilor, a codurilor PIN sau cartelelor. Ne aflam intr-o perioada in care biometria este utilizata ca metoda de autentificare tehnologica. Sistemul de control acces este tot mai mult indreptat spre autentificarea biometrica: de la recunoasterea amprenetelor digitale pana la recunoasterea faciala.

Metoda de autentificare biometrica pentru controlul accesului vine la pachet cu avantaje inerente, cum ar fi o securitate mult mai precisa ce nu poate fi falsificata. Datele biometrice sunt verificate in doar cateva secunde – sau chiar fractiuni de secunde – prevenind astfel contactul fizic inutil. Scanarea retinei, amprenta palmei si recunoasterea faciala ofera posibilitatea accesului fara atingere, o practica de igiena din ce in ce mai favorizata ca urmare a pandemiei.

7. Abordarea de tip Zero Trust va fi in centrul atentiei securitatii cibernetice

Securitatea cibernetica intampina provocari inimaginabile in industrie odata cu existenta dispozitivelor de securitate conectate la internet. Recent, o serie de reglementari destul de stricte, privind securitatea datelor si protectia vietii private, au fost introduse in pietele-cheie ale lumii, cum ar fi: GDPR in UE si Legea privind securitatea datelor in China, propunand o atentie tot mai sporita in ceea ce priveste securitatea cibernetica. In 2021, o serie de atacuri de tip ransomware asupra unei largi varietati de intreprinderi, ne-au convins ca intreprinderile din fiecare industrie trebuie sa-si consolideze arhitectura de securitate a retelei si, implicit, protectia online.

Asadar, cum abordam preocuparile tot mai mari in domeniul securitatii cibernetice? Desi conceptul "Zero Trust" s-a dezvoltat si a prins amploare in 2010, utilizarea moedului a inceput sa fie adoptata cu precadere in ultimii ani. O initiativa strategica care s-a dezvoltat pentru a preveni incălcarea datelor prin eliminarea conceptului de incredere din arhitectura de retea a unei organizatii, Zero Trust are radacinile intr-o filozofie de tipul „Sa nu ai incredere niciodata. Verifica intotdeauna”. Conceptul a fost acceptat in întregime de industria IT si acum se deplaseaza incet, dar constant in domeniul securitatii fizice, deoarece devine treptat o parte importanta a lumii IoT.

8. Productia ecologica si initiativele cu emisii scazute de carbon vor face pasi mari

Consensul este: initiativele cu emisii scazute de carbon sunt apreciate de societatile din intreaga lume. Pe piata de securitate am observat ca produsele ce au un consum redus de energie au devenit optiunile preferate pentru clienti, iar cererile pentru camerele alimentate cu energie solara sunt in crestere.

Intre timp, legile, reglementarile si politicile locale ce restrictioneaza standardele de emisie de carbon in randul intreprinderilor de productie, imping industriile sa adopte practici de protejare a mediului in operatiunile si productia lor zilnica. Acest lucru presupune utilizarea materialelor ecologice si adoptarea unor modele eficiente din punct de vedere energetic in procesul productiei / fabricatiei. Ne bucuram sa vedem ca tot mai multi producatori din industria de securitate exploreaza productia „verde” si se angajeaza sa-si reduca productia de carbon. Desi va fi un proces destul de anevoios, aceasta miscare pentru protejarea mediului incepe sa ia amploare. Ne asteptam sa vedem progrese semnificative in aceasta directie in 2022. 

 

Aflati mai multe - Pentru a afla mai multe despre informatiile furnizate in acest articol, sau pentru a afla mai multe despre ultimele tendinte in industria securitatii, puteti vizita blogul Hikvision.

Articol original

HDD-uri AI pentru supraveghere video avansata

HDD-uri AI pentru supraveghere video avansata

FLX-S-DT-X5 - Detector PIR+MW cu lentila flexibila

FLX-S-DT-X5 - Detector PIR+MW cu lentila flexibila

WATERSTOP de la Ajax - Valva electrica pentru oprire apa

WATERSTOP de la Ajax - Valva electrica pentru oprire apa

Integrarea AxTraxPro™ cu terminalele de recunoastere faciala de la Hikvision

Integrarea AxTraxPro™ cu terminalele de recunoastere faciala de la Hikvision

Resetarea parolelor pentru dispozitivele Hikvision utilizand Hik-Partner Pro

Resetarea parolelor pentru dispozitivele Hikvision utilizand Hik-Partner Pro

Promotii curente si noutati

Promotii curente si noutati

Detectia de trecere pe rosu

Detectia de trecere pe rosu

Monitorizarea calitatii aerului cu LifeQuality de la Ajax

Monitorizarea calitatii aerului cu LifeQuality de la Ajax

Brandurile cu care lucram