x
LISTA PRETURI - 2022-08-18

Lista de prețuri conține prețurile en-gros, fără niciun discount aplicat, cu excepția eventualelor discounturi din cadrul promoțiilor curente.

Descarcă

TRANSPORT GRATUIT la toate comenzile plasate pe secpral.ro! /// Fiecare 10TB HDD-uri Seagate = 1 sansa de a castiga un card cadou Dedeman de 500 RON! /// Vrei cont pe secpral.ro? Da click pe LOGIN -> Inregistrare client, completeaza informatiile necesare si iti vom activa contul in 1-2 zile lucratoare. /// Aboneaza-te la newsletter

X
Scroll
ascunde categoriile ∆
toate categoriile ∇
CCTV IPCCTV IP
CCTV ANALOG HDCCTV ANALOG HD

CCTV ANALOG HD

CONTROL ACCESCONTROL ACCES
INTERFOANEINTERFOANE
INTERFOANE VIDEOINTERFOANE VIDEO

INTERFOANE VIDEO

TURNICHETITURNICHETI

TURNICHETI

NURSE CALLNURSE CALL
GPS AUTOGPS AUTO
APLICATII AVANSATEAPLICATII AVANSATE

APLICATII AVANSATE

AxHub vs. AxPro - o comparatie completa


Anul 2018 inregistreaza lansarea primei solutii marca Hikvision de sisteme antiefractie exclusiv wireless. AxHub, disponibil in 2 versiuni cu mecanisme de transmisie RF in banda 433MHz si 868MHz, elimina nevoia de cablaj intre elementele de detectie si centrala, poate fi instalat si configurat via serverul web incorporat, permite multiple cai de comunicare LAN, wireless, 3G-4G, permite confirmare vizuala prin integrare camere IP, control si configurare via aplicatia mobila Hik-Connect si multe alte functii care reduc timpul de instalare, configurare si monitorizare. Anul acesta, la mai putin de doi ani de la lansarea primei generatii, inginerii de la Hikvision au produs o noua solutie, o varianta imbunatatita si lansata sub denumirea comerciala AxPro. Vom acoperi in acest articol principalele diferente intre cele 2 solutii, de la design, functionalitate si portofoliul de elemente de detectie si semnalizare disponibile pentru cele doua centrale de efractie.

Design

Exista o diferenta sesizabila la nivel de design intre cele doua centrale. AxHub este putin mai rotunjit fata de AxPro. Designul AxPro este mai simplist si discret. Daca inlaturam capacul posterior al AxHub, vom avea acces la acumulator, slotul SIM, slotul de service, iar in cazul AxPro, vom avea acces doar la acumulator si butonul On/Off. Placa de baza a AxPro este protejata de o carcasa interioara, fapt ce asigura un grad de protectie in cazul unor actiuni de distrugere sau manipulare necorespunzatoare. Acelasi principiu este aplicat si in randul elementelor de detectie. Daca in cazul detectoarelor compatibile cu AxHub tehnicianul are acces prin inlaturarea capacului la placa de baza si la acumulator, in cazul detectoarelor compatibile cu centralele AxPro, dupa inlaturarea capacului, tehnicianul are acces doar la acumulatori si la butonul de On/Off. Pentru a ajunge la placa de baza, exista un capac suplimentar care trebuie scos. Apropo de detectoare compatibile, este bine de stiut ca detectoarele din generatia AxHub nu sunt compatibile cu cele din generatia AxPro si viceversa. Cele doua centrale si elementele de detectie utilizeaza tehnologii diferite ca principiu de transmisie si functionare.

Tehnologie RF

AxHub este prevazut cu o tehnologie radio R2 care permite comunicarea cu elementele complementare pana la o distanta maxim de  800m (in camp deschis). AxPro este prevazut cu o tehnologie Tri-X Wireless de transmisie wireless care permite comunicarea pana la 2000m cu elementele de detectie si sirene, respectiv pana la 800m cu primul prevazut cu camera video (doar la AxPro). Aceasta tehnologie wireless Tri-X este realizata cu chipuri RF duale care pot reduce sau chiar elimina interfetele ce pot aparea pe canalele radio, respectiv transmisie rapida si simultana a mesajelor de alarma si a fluxurilor video.

Confirmare video

Confirmarea video sau IvaaS (Intruder Verification as a Service) este un must pentru un sistem de antiefractie actualizat la cerintele pietei. Hikvision pune la dispozitie 2 metode de verificare video.

Optiunea 1

Aceasta consta in push-ul imaginilor video in aplicatia HikConnect la generarea unei alarme. Functia este disponibila in combinatie cu toate camerele asociate cu acelasi cont HikConnect cu care este asociata si centrala de efractie.

Optiunea 2

AxHub permite inrolarea a 2 camere IP Hikvision pentru mecanismul de confirmare a evenimentului. Bufferul intern permite stocarea a pana la 7 secunde de fluxururi video din care 5 pre-alarma si 2 alarma. Pentru centralele AxPro, avem aceleasi conditii de stocare, dar numarul de camere creste de la 2 la 4 camere IP.

Alte functii

AxHub este prevazut cu un singur slot pentru SIM (3G-4G), in timp ce AxPro modelul M suporta 2 SIM-uri iar varianta L(ite) unul singur.

Generatia AxHub nu suporta repetoare RF, camere PIR, sau home automation. AxPro suporta 2(L) si 4(M) repetoare pentru extinderea ariei de acoperire, maxim 4 camere PIR, dar si module de integrare cu sisteme terte de automatizare locuinte (domotica).

Contacte magnetice

DS-PD1-MC-WWS compatibil cu centralele AxHub poate fi instalat si conectat cu succes  la o distanta maxima de 800m. Durata de viata a bateriei la o utilizare standard a sistemului este de pana la 2 ani.

Contactul magnetic, DS-PDMC-EG2-WE din familia AxPro in camp deschis poate fi instalat pana la 1600m. Durata de viata a bateriei este de pana la 5 ani. Este prevazut cu 2 intrari pentru conectarea unor detector cablati. Ambele modele de contacte sunt certificate EN.

Detectori de prezenta

DS-PD2-P10P-W, DS-PD2-P15C-W, DS-PD2-D10P-W compatibili cu centralele AxHub pot fi conectati la o distanta maxima de 800m fata de centrala, au o arie de acoperire de 10/15/10m la un unghi de 85/20/85 grade. Modelul DS-PD2-D10P-W suporta 2 tehnologii de detectie complementare, PIR si microunde. Durata de viata extinsa a bateriei se datoreaza tehnologiei de transmisie radio bluewave tehnology. Modelele DS-PD2-P10P-W si DS-PD2-D10P-W prezinta imunitate la animale.

AxPro este compatibil cu DS-PDP15P-EG2-WE/WB, DS-PDC15-EG2-WE/WB si DS-PDD12P-EG2-WE/WB care pot fi instalate si conectate la o distanta maxima de 1600m in camp deschis, beneficiaza de o acoperire de 15/15/12m la un unghi de deschidere de 85.9/6.3/85.9 grade. DS-PDD12P-EF2-WE/WB si DS-PDP15P-EG2-WE/WB prezinta imunitate la animale de maxim 30kg. DS-PDD12P-EG2-WE/WB suporta doua tehnologii complementare PIR si microunde in banda de 24GHz. Toti detectorii compatibil cu ambele centrale sunt certificati EN.

Sirene

Cele doua sirene compatibile cu AxHub, DS-PSG-WI-868 (interior) si DS-PSG-WO-868 (exterior), similar cu contactele megnetice si detectoarele PIR, pot fi conectate wireless la centrala de efractie la maxim 800m in camp deschis, durata medie de viata a bateriei este de pana la 5 ani si sunt prevazute cu un LED plus un speaker cu nivel acustic de pana la 110dB. Certificatele EN nu sunt disponibile deocamdata pentru aceste sirene.

Sirenele DS-PS1-I-WE (Blue) si DS-PS1-I-WE (Red) - de interior, DS-PS1-E-WE (Blue) si DS-PS1-E-WE (Red) - de exterior, pot fi inrolate wireless la o distanta maxima de 1600m in camp deschis, au pana la 5 ani durata de viata a bateriei si un speaker cu un nivel acustic de pana la 110dB. Cele trei modele sunt compatibile doar cu AxPro si sunt certificate EN.

Tastaturi

DS-PKA-WLM-868 (AxHub) poate fi conectata wireless la o distanta de 800m si este prevazuta cu o baterie cu o durata de viata de pana la 2 ani. Succesorul acesteia, DS-PK1-E-WE (AxPro) poate fi conectat pana la 1200m cu aceasi durata de viata a bateriei, mai precis pana la 2 ani.

Telecomanda de control

DS-PKFE-5 (AxHub) poate efectua operatii de armare/dezarmare/panica/stay arm/clear de la o distanta maxima de 300m in camp deschis. Este prevazuta cu o baterie CR13N 3V/210mAh cu o durata de viata de pana la 2 ani.

DS-PKF1-WE (AxPro) poate controla sistemul de la o distanta maxima de 900m in camp deschis, este prevazuta cu o baterie cu o durata de viata pana la 2 ani si pot fi programate pana la 8 actiuni prin combinatia celor patru butoane, clasicele armare/dezarmare, stay, panica, medicala, verificare stare armare, stergere alarma, alarma tip panica silentioasa, alarma tip panica sonora.

Cititor de carduri

DS-PTA-WL-868 (AxHub) poate arma si dezarma centrala de efractie de la o distanta maxima de 800m. Este prevazut cu 4 baterii de tipul AAA care asigura o durata de viata in exploatare normala de pana la 2 ani. Suporta carduri si taguri in frecventa 13.56MHz.

DS-PT1-WE (AxPro) poate arma si dezarma centrala de efractie de la o distanta maxima de 1200m cu o  durata de viata a celor 3 baterii AA este de 2 ani la o prezentare a cardului de maxim 10 ori pe zi. Criptarea intre centrala si cititor este de 128 AES. Poate gestiona pana la 4 partitii (stay arm/away arm/disarm) si poate fi folosit pentru check-in-ul agentilor de securitate.

Detector PIR cu camera

Disponibil doar in cadrul generatiei AxPro, DS-PDPC12P-EG2-WE poate detecta si documenta miscarea cu ajutorul senzoului video de rezolutie VGA. Distanta maxima de detectie este de 12m, la care se adauga un unghi de 85.9°, respectiv o imunintate la animale de maxim 30kg. Distanta maxima de transmisie radio este de 800m in camp deschis multumita tehnologiei proprietare de trasnsmisie CAM-X Wireless Protocol. Un eveniment poate fi insotit de un GIF compus din maxim 20 de imagini. Referitor la baterie, cei de la Hikvision garanteaza o functionare pana la 6 ani de zile.

Alte accesorii AxPro

Detectorul de inundatii DS-PDWL-E-WE (AxPro) poate fi inrolat in camp deschis la o distanta maxima de 1200m si dispune de o baterie cu o durata de viata de pana la 3 ani.

Repetorul wireless DS-PR1-WE este compatibil cu tehnologiile Tri-X si Cam-X de transmisie radio. Gratie acestui echipament, detectoarele Hikvision din generatia AxPro pot fi conectate wireless in camp deschis la o distanta de 2000m, iar PIR-ul cu camera pana la 1600m. O singura centrala suporta 4 repetoare radio.

Dispozitive IoT

Doua modele de relee si o priza inteligenta permit controlul de la distanta a unor automatizari, sisteme de iluminat, climatizare, etc.

Modulul de releu DS-PM1-01L-WE este prevazut cu o intrare de alarma NO/NC, 1 iesire NO/NC (0~36VDC, de maxim 5A) si un port serial pentru depanare. Poate fi alimentat la 7~24VDC, iar grattie contactelor uscate libere de potential, acesta poate juca rolul de buton sau switch. Modulul poate fi utilizat in alimentarea unor echipamente terte ca sirente, valve, yale electromagnetice, etc. Pot fi create multiple scenarii de control via HikConnect, de armare/dezarmare si raspuns prin activarea/dezactivarea releului cu care acesta este prevazut.

Modulul Wallswitch DS-PM1-01H-WE este prevazut cu o iesire de releu NO/NC (AC100~240V, maxim 13A). Acesta permite controlul dispozitivelor electrice pana la 3kW. Dimensiunile reduse permit instalarea in doze sau prize de curent. Intrarile principale sunt conectate la reteaua 220 si la dispozitivul de control. Modulul poate porni/opri alimenatarea cu 220 conform unor scenarii multiple sau prin control manual via HikConnect. Este prevazut cu un sistem de protectie la descarcari electrice.

Priza inteligenta DS-PSP1-WE a fost conceputa pentru controlul alimentarii echipamentelor la 220VAC maxim 2.5kW, contine un led de stare si comunica in aplicatia HikConnect consumul de energie.

Toate cele trei dispozitive IoT pot fi inregistrare wireless la centrala AxPro. Hikvision ofera pana la 1000m distanta maxima de comunicare.

 

AxHub si AxPro in cifre

Piata sistemelor de efractie wireless s-a extins de ceva vreme cu sistemele marca Hikvision, AxHub (prima generatie), respectiv AxPro (generatia a 2-a). Acestea sunt orientate indeosebi catre unitati locative de dimensiuni mici si medii. Utilizatorii pot manipula sistemul mai usor ca niciodata prin intermediul aplicatiei mobile HikConnect compatibila cu Android si iOS.

 

Spor la proiecte,

Cristian


HIKVISION
Internet Explorer 11 End of Life

Internet Explorer 11 End of Life

Top 8 tendinte in industria securitatii in 2022

Top 8 tendinte in industria securitatii in 2022

KBULL424SW – Kit pentru porti culisante de maxim 450 kg

KBULL424SW – Kit pentru porti culisante de maxim 450 kg

Wisenet Road AI - Solutii AI de gestionare a traficului de la Hanwha Techwin

Wisenet Road AI - Solutii AI de gestionare a traficului de la Hanwha Techwin

Solutiile integrate de securitate de la Tyco si avantajele acestora

Solutiile integrate de securitate de la Tyco si avantajele acestora

Procesare Metrici LPR pentru inregistrari video

Procesare Metrici LPR pentru inregistrari video

DS-K1T802M - Noul terminal de control acces standalone

DS-K1T802M - Noul terminal de control acces standalone

Metrici automatizeaza procesul de cantarire industriala

Metrici automatizeaza procesul de cantarire industriala