x
LISTA PRETURI - 2022-08-18

Lista de prețuri conține prețurile en-gros, fără niciun discount aplicat, cu excepția eventualelor discounturi din cadrul promoțiilor curente.

Descarcă

TRANSPORT GRATUIT la toate comenzile plasate pe secpral.ro! /// Fiecare 10TB HDD-uri Seagate = 1 sansa de a castiga un card cadou Dedeman de 500 RON! /// Vrei cont pe secpral.ro? Da click pe LOGIN -> Inregistrare client, completeaza informatiile necesare si iti vom activa contul in 1-2 zile lucratoare. /// Aboneaza-te la newsletter

X
Scroll
ascunde categoriile ∆
toate categoriile ∇
CCTV IPCCTV IP
CCTV ANALOG HDCCTV ANALOG HD

CCTV ANALOG HD

CONTROL ACCESCONTROL ACCES
INTERFOANEINTERFOANE
INTERFOANE VIDEOINTERFOANE VIDEO

INTERFOANE VIDEO

TURNICHETITURNICHETI

TURNICHETI

NURSE CALLNURSE CALL
GPS AUTOGPS AUTO
APLICATII AVANSATEAPLICATII AVANSATE

APLICATII AVANSATE

Controlul densitatii de persoane [Hands On]

Intr-un articol anterior am prezentat o lista de solutii propuse de Hikvision in limitarea si controlul densitatii de persoane intr-un spatiu inchis (malluri, birouri etc.). Unele spatii comerciale limiteaza accesul vizitatorilor la o anumita valoare, insa aplicarea efectiva a acestei restrictii adesea lasa de dorit. Unii retaileri au gasit o solutie ingenioasa conform careia plasau la intrarea spatiului comerial un agent de paza sau un angajat cu un numar X de cartonase. Acestea erau distribuite vizitatorilor la accesul in spatiu. La iesirea din magazin, vizitatorul preda cartonasul agentului de paza. In situatiile in care acesta ramanea fara cartonase, orice alta persoana care dorea sa patrunda in magazin era invitata sa astepte pana la eliberarea unui loc.

Hikvision porneste de la aceasta practica, iar in loc de cartonase si agenti de paza ne pune la dispozitie instrumente hardware si software pentru limitarea accesului in zonele comerciale, guvernamentale etc. Sa presupunem ca agentul de paza este inlocuit de o camera de supraveghere cu functia de contorizare persoane, iar cartonasele cu un monitor amplasat la intrarea/intrarile in spatiul respectiv. La acestea mai adaugam un NVR care sa concentreze 1, 2 sau mai multe camere de contorizare persoane si firmware-uri personalizate pentru astfel de aplicatii.

Fluxul sistemului de control al densitatii

Elemente si detalii sistem

 • O camera de contorizare persoane DS-2CD6825G0/C-IS cu lentila de 2mm. Aceasta se va instala deasupra usii sau a zonei de acces in magazin. Inaltimea la care va fi instalata camera va determina si zona maxima de analiza pentru contorizare. Iata un tabel cu relatia dintre inaltime si zona de analiza:

Inaltime instalare (m)

Zona maxima de analiza (m)

2.1

1.02

2.6

2.3

3.1

3.58

3.6

4.86

4.1

6.14

4.6

5.5

5.1

6.45

5.6

7.4

6

8.16

 • Camera de contorizare presoane trebuie prevazuta cu versiunea de firmware V5.5.90 build 200507, special conceput pentru acest tip de aplicatie.

 • Un NVR din generatia I, DS-7716NI-I4 prevazut cu un firmware V4.22.005 build 200530, special conceput pentru acest tip de aplicatie. De retinut: doar NVR-urile din generatia I sunt compatibile cu controlul densitatii fluxului de persoane. NVR-ul trebuie prevazut cu un HDD pentru retentia datelor.

 • Un monitor conectat direct la NVR pentru afisarea grafica a datelor referitoare la numarul de locuri disponibile si eventualele alarme.

 

Configurare sistem

 

Configurare camera IP

 • Din interfata web a camerei se va naviga in meniul VCA->VCA Resource si se va activa functia People Counting.

 • In sectiunea People Counting se vor realiza urmatoarele actiuni:

  • Nu activam inca functia Enable People Counting.

  • Setam pragul admis (numarul de persoane din magazin) pentru care sistemul nu va genera alarme.

  • Exista 2 metode de calibrare a camerei: automata si manuala. Metoda auto permite camerei sa determine inaltimea de instalare a camerei si unghiul tilt, iar metoda manuala permite introducerea manuala a acestor valori pentru o calibrare mai fina a sistemului.

  • Zonare:

   • Patrulaterul verde reprezinta zona de calibrare.

   • Trapezul rosu reprezinta zona de contorizare.

   • In interiorul zonei de controrizare se va defini o regiune de contorizare.

   • Iar in interiorul regiunii de contorizare se traseaza o bariera virtuala care poate avea definit sensul A->B sau A<-B. De regula sageata indica spre interiorul magazinului.

 • Setarile sunt salvate prin apasarea butonului Save.

 • Se activeaza apoi functia Enable People Counting si Save.

 • Din Arming Schedule se defineste programul de activare a functiei de contorizare persoane, iar din Linkage method trebuie pusa bifa pe Notify Surveillance Center pentru a transmite datele NVR-ului.

 • Din meniul Data Uploading se activeaza functia de notificare in timp real Real-Time Upload Data.

 

Configurare NVR si exploatare

 • Se navigheaza in interfata locala a NVR-ului, meniu Camera->Camera Group, de unde se defineste 1 grup compus din camera IP de contorizare persoane inrolata pe canalul D1. Modelul DS-7716NI-I4 suporta 16 grupuri de camere IP. O camera IP poate sa faca parte din mai multe grupuri.

 • Se introduce in campul People Counting Limit, numarul maxim de persoane care pot accede in perimetru fara a genera o alarma.

 • Optional, sistemul permite crearea unor metode de legatura ca notificarea intr-un software de centralizare (iVMS-4200, HikCentral, HikConnect), notificare sonora, declansarea unei alarme (fie de pe interfata de alarme fizica a NVR-ului, fie cea a camerei de contorizare persoane – aceasta poate fi conectata la un dispozitiv tert, ca difuzor sau semafor).

  Atentie! Daca se vor utiliza iesirea/iesirile de alarma, trebuie definit si un program de declansare (din interfata locala sau web a NVR-ului).

 • Functia Enable Local Display va afisa pe imaginile live a camerei numarul de persoane care au patruns in perimetru.

 • Textul mesajelor afisate in interfata grafica dedicata este editabil, oferind posibilitatea introducerii unui text personalizat cu conditia respectarii unui numar definit de caractere.

 • Optional, sistemul permite modificarea manuala a valorilor de persoane din magazin in conditiile in care rezultatele nu sunt precise. Se va naviga pe un canal video care contine o camera IP din grupul de contorizare persoane, click pe butonul PTZ control, iar in partea dreapta a submeniului de control PTZ se vor introduce, de regula, la exit valoarea 0, iar la enter numarul efectiv de persoane din magazin. Aceste date vor fi transmise camerei IP si afisate in OSD-ul acesteia.

 • Afisarea efectiva a panoului cu informatii referitoare la controlul densitatii se realizeaza apasand butonul din partea inferioara a modului de vizualizare live a NVR-ului.

 • La atingerea pragului, afisajul va deveni rosu si va afisa un mesaj in acest sens. De asemenea, este afisat si numarul de persoane din interiorul magazinului.

 • IVMS-4200 V3 permite interogarea NVR-ului si afisarea datelor intr-un tabel. Informatiile sunt afisate pe ore.

 

Hikvision permite digitalizarea si limitarea accesului in spatii comerciale multumita solutiei de control al densitatii de persoane. Folosindu-se de produse hardware existente, acestia au raspuns nevoilor pietei in contextul generat de COVID 19 prin dezvoltarea unor firmware-uri care preiau datele generate de camerele de people counting si le centralizeaza intr-un NVR compatibil din generatia I.

 

Spor la proiecte,

Cristian

 


HDD 1TB SEAGATE SKYHAWK - HDD 1 TB SEAGATE

NVR 16 CANALE - DS-7716NI-I4

MONITOR LED 22" HIKVISION, FHD, VESA - DS-D5022QE-B

SWITCH CU 4 PORTURI POE SI 2 PORTURI RJ45 - DS-3E0106HP-E

CAMERA IP DOME PEOPLE COUNTER 2MP IR 6M 2MM - DS-2CD6825G0/C-IS 2MM
Internet Explorer 11 End of Life

Internet Explorer 11 End of Life

Top 8 tendinte in industria securitatii in 2022

Top 8 tendinte in industria securitatii in 2022

KBULL424SW – Kit pentru porti culisante de maxim 450 kg

KBULL424SW – Kit pentru porti culisante de maxim 450 kg

Wisenet Road AI - Solutii AI de gestionare a traficului de la Hanwha Techwin

Wisenet Road AI - Solutii AI de gestionare a traficului de la Hanwha Techwin

Solutiile integrate de securitate de la Tyco si avantajele acestora

Solutiile integrate de securitate de la Tyco si avantajele acestora

Procesare Metrici LPR pentru inregistrari video

Procesare Metrici LPR pentru inregistrari video

DS-K1T802M - Noul terminal de control acces standalone

DS-K1T802M - Noul terminal de control acces standalone

Metrici automatizeaza procesul de cantarire industriala

Metrici automatizeaza procesul de cantarire industriala