x
LISTA PRETURI - 2022-08-18

Lista de prețuri conține prețurile en-gros, fără niciun discount aplicat, cu excepția eventualelor discounturi din cadrul promoțiilor curente.

Descarcă

TRANSPORT GRATUIT la toate comenzile plasate pe secpral.ro! /// Fiecare 10TB HDD-uri Seagate = 1 sansa de a castiga un card cadou Dedeman de 500 RON! /// Vrei cont pe secpral.ro? Da click pe LOGIN -> Inregistrare client, completeaza informatiile necesare si iti vom activa contul in 1-2 zile lucratoare. /// Aboneaza-te la newsletter

X
Scroll
ascunde categoriile ∆
toate categoriile ∇
CCTV IPCCTV IP
CCTV ANALOG HDCCTV ANALOG HD

CCTV ANALOG HD

CONTROL ACCESCONTROL ACCES
INTERFOANEINTERFOANE
INTERFOANE VIDEOINTERFOANE VIDEO

INTERFOANE VIDEO

TURNICHETITURNICHETI

TURNICHETI

NURSE CALLNURSE CALL
GPS AUTOGPS AUTO
APLICATII AVANSATEAPLICATII AVANSATE

APLICATII AVANSATE

Genetec Security Center pentru aeroporturi

Calatoria cu avionul a devenit una dintre cele mai sigure modalitati de transport disponibile la ora actuala. Aceasta experienta inseamna mai mult decat deplasarea oamenilor din locatia A in B. Un aeroport este un generator vital de bani, reprezentand poarta de acces in orase, regiuni si tari. Pe langa zborul efectiv, calatorii au acces la magazine, restaurante si zone de distractii, zone care produc venituri.

Din punctul de vedere al securitatii se ridica totusi o intrebare insemnata – Cum se poate asigura buna functionare si monitorizare a activitatilor desfasurate intr-un aeroport astfel incat calatorul sa se simta in siguranta, iar operatorii de securitate sa raspunda prompt la situatii nesigure intr-o maniera unificata? 

Genetec raspunde unui numar ridicat de provocari tehnice care pot fi generate in incinta unui aeroport prin lansarea unei versiuni de Security Center dedicate acestor huburi de transport.

Security Center Airport optimizeaza operatiunile care se efectueaza in aeroporturi indiferent de dimensiunea acestora, fie ca este vorba de aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca, fie Dubai Airport. Aceasta abordare si implementare reprezinta rezultatul unei colaborari de succes cu unele dintre cele mai mari aeroporturi din lume, ca Montreal-Trudeau, Charles de Gaulle-Paris si Dubai Airport, unde s-au instalat servere care ruleaza Security Center. Buni observatori si creatori de trenduri, cei de la Genetec, in baza expertizei combinate cu instrumentele software semnificative introduse de ultimele versiuni a Security Center 5.8 si 5.9, au creat aceasta solutie speciala, care permite managerilor si operatorilor de securitate si operatorilor de terminal sa conlucreze in vederea imbunatatirii experientei globale a calatorilor pe durata tranzitarii aeroportului.

Security Center Airport faciliteaza crearea unui ecosistem sigur si imbunatateste operatiunile specifice aeroporturilor fara a pierde din vedere costul total al operatiunilor si neaparat al cresterii veniturilor adiacente (magazine, restaurante etc).

Conform International Air Transport Association (pe scurt IATA), pana in anul 2036 se estimeaza ca numarul de pasageri va creste de la 4 miliarde la aproape 7.8 miliarde. O astfel de crestere, aproape o dublare a numarului de calatori, atrage riscuri din punctul de vedere al securitatii. In general, pentru a intelege si gestiona riscurile este nevoie de investitii pentru achizitia solutiilor sofisticate si personalului calificat, toate acestea crescand costurile pentru infrastructura si buna funcionare a aeroportului. In calatoriile aeriene, sincronizarea este un factor extrem de important. Cu cat calatorul petrece mai mult timp la check-in si security-check, cu atat acesta va dispune de mai putin timp pentru a frecventa magazine sau restaurante. Asadar, cei de la Genetec urmaresc ghidarea cat mai rapida a calatorilor prin terminale pentru ca mai tarziu acestia sa se bucure de o sesiune scurta de shopping sau o cina. Aici intervine Security Center Airport care unifica mai multe platforme specifice in vederea functionarii ca un mecanism elvetian. Iata cum.

 

Interfatare cu AODB

Tabela cu informatii de zboruri, Airport Operational Database (AODB), este importata nativ in Security Center pentru automatizarea unor operatiuni de securitate si managementul portilor de imbarcare in timp real sincronizate cu pozitia aeronavelor. Orice schimbare de status zbor este importata in Security Center ca un eveniment care poate declansa un anumit comportament (un trigger). Administratorii pot selecta care dintre conditiile verificate pot declansa o alarma din cadrul platformei Security Center (“zbor anulat”, “poarta de imbarcare schimbata” etc.). Aceste functii sunt valabile sub modulul Security Center Flight Business Logic, prin care operatorii aeroportului pot sa selecteze zborurile de interes la intrarea in schimb si sa decida modul in care acestia sa fie notificati. De exemplu, un operator poate primi un mesaj cand un anumit avion a aterizat in vederea pregatirii procedurii de imbarcare a pasagerilor.

Security Center Flight Business Logic dispune de urmatoarele functii cheie:

Un exemplu grafic de flight business logic poate fi cel de mai jos.

Operatorul are acces intr-o singura interfata grafica la urmatoarele informatii:

  • O harta dinamica cu portile de imbarcare
  • Informatii grafice asociate cu un zbor, cum ar fi numarul portii de imbarcare, timpul ramas pana la inchiderea acesteia, numarul zborului, durata zborului, destinatia etc.
  • Imagini live de la camera de supraveghere IP asociata portii respective de imbarcare

Solutii IP de control acces

Security Center Airport integreaza sisteme de control si admitere acces IP cu ajutorul carora se poate monitoriza starea usilor atat pentru angajati cat si pentru pasageri

Solutii integrate de monitorizare video

Protectia staffului aeroportului si a pasagerilor este  asigurata prin integrarea cu camere IP de supaveghere video de la producatori terti. Lista echipamentelor compatibile poate fi accesata aici: https://www.genetec.com/solutions/resources/supported-device-list

Managementul parcarilor

Eficienta sistemului de parking al aeroportului poate fi imbunatatita prin detinerea unor informatii  ca numarul de masini aflate in parcarile aeroportului precum si numerele acestora de inmatriculare. Serviciile publice sau private de transport pot fi gestionate eficient multumita sistemelor automate de recunoastere a numerelor de inmatriculare - ALPR.

Protectia perimetrala a pistelor si a aeroportului

Security Center Airport permite integrarea solutiilor bazate pe radar, LiDar, detectie perimetrala si alte solutii de analiza video inteligenta in vederea detectarii potentialilor intrusi si chiar a dronelor care pot afecta buna functionare a aeroportului, siguranta pasagerilor si a operatorilor de securitate.

Pluginul Security Center Restricted Area Surveillance urmareste in mod automat obiectele in miscare, altele fata de aeronave sau autovehicule, din zonele segregate, piste si perimetrul aeroportului. Operatorii sunt anunati automat daca exista brese in acest sens.

 

O bresa de securitate de aceasta natura poate avea urmatoarele repercursiuni:

 

In 2019 a fost inregistrat un incident cu o drona neutorizata care a survolat aeroportul Gatwick din Anglia. In cifre, acest incident s-a soldat cu urmatoarele pierderi:

              

Principiul de functionare a pluginului Security Center Restricted Area Surveillance:

Managementul culoarelor de imbarcare

Security Center Airport permite automatizarea procedurilor de imbarcare si asigurarea unei segregari corespunzatoare intre calatorii care au aterizat si cei care vor decola.

Sistemul de control acces integrat in Security Center Airport  devine astfel parte integranta a sistemului de management al rutelor urmate de pasageri pentru a ajunge la poarta de imbarcare.  Operatorii pot defini procese automate de imbarcare in conformitate cu programele de zbor ale avioanelor.

Iata un exemplu de management al culoarelor de imbarcare si de automatizare a proceselor (imaginea de mai sus). La aterizarea unui anumit zbor si andocarea aeronavei la poarta de debarcare/imbarcare, sistemul controleaza in mod automat toate usile pentru ghidarea pasagerilor astfel incat acestia sa ajunga la operatorul vamal in vederea verificarilor pasapoartelor. Practic, se creeaza un scenariu prin care, in functie de poata de imbarcare/debarcare, sa se creeze un culoar pentru calatori. Orice alta usa de pe traseu este inchisa. Culoarele pot fi prevazute cu camere de supraveghere pentru analiza video a tranzitiei calatorilor de la avion la security check.

Portile de imbarcare sunt monitorizate fie prin intermediul unei harti grafice, fie printr-un dashboard personalizat similar cu cel de mai jos insotit de toate informatiile specifice plus camerele de supraveghere video.

Analiza fluxului de pasageri

Security Center Airport ofera o perspectiva detaliata in identificarea obstacolelor care afecteaza fluxul global al pasagerilor la check-in, security check si verificare documente precum si a tendintelor acestora in zone ca duty-free, restaurante si alte zone de recreere.

Multumita Dashboardurilor, functie introdusa inca de la versiunea 5.8 a Security Center, operatorii de securitate au acces in timp real la gradul de ocupare a unei zone si la timpul mediu petrecut de pasageri in zonele respective. Pachetul software se numeste Security Center Passenger Analytics.

Acest modul software proceseaza informatii generate de senzori cum ar fi camerele de supraveghere. Disponibil ca dashboard in Security Center dar si din clientul dedicat web, Security Center Passenger Analytics permite masurarea si vizualizarea numarului de persoane, a cozilor, precum si a gradului de ocupare a unei anumite zone, generand in cazul unor valori anormale alarme pentru operatorii de securitate in vederea reducerii in mod controlat a eventualelor congestii.

Digitizarea procedurilor standard de operare (SOP)

Conceptul de standardizare a Sistemelor de Management al Securitatii joaca un rol de ghidare a operatorilor de securitate in operatii de interventie la alarme si ajuta la sporirea securitatii si sigurantei tuturor persoanelor angajate in viata de zi cu zi a aeroportului

 

Principalii beneficiari ai solutiei unificate Security Center Airport

Operatorii din dispecerate

Security Center Airport reduce riscurile specifice securitatii fizice prin abordarea unei solutii de securitate unificate usor de scalat in conformitate cu cresterea numarului de calatori.

Managerul de operatiuni al terminalului

Security Center Airport imbunatateste programarile, planurile si raportarile zilnice printr-o singura interfatare, eliminand astfel cel mai probabil un numar ridicat de softuri terte.

Manager de aeroport

Security Center Airport optimizeaza activitatile aeronavelor, terminalului si rampelor de aprovizionare marfa in conformitate cu regulamentele interne guvernamentale si de siguranta.

Manager IT al aeroportului

Security Center Airport este si va fi ancorat in permanenta la dinamica pietei de securitate, asigurand protectia datelor si reducerea vulnerabilitatilor.

Dezvoltarea aeroportului de maine nu este o sarcina usoara. Numarul ridicat de calatori necesita identificarea unor metode creative pentru asigurarea sigurantei acestora si a unei calatorii cat mai line de la check-in pana la imbarcarea in avion. O platforma unificata ca Security Center Airport va urmari intotdeauna optimizarea operatiunilor desfasurate in terminale, va reduce potentialele riscuri de securitate, va imbunatatii performantele generale si va automatiza operatiunile speficice, toate acestea dintr-o singura interfata extrem de intuitiva si colaborativa.

 

Spor la proiecte,

Cristian

Internet Explorer 11 End of Life

Internet Explorer 11 End of Life

Top 8 tendinte in industria securitatii in 2022

Top 8 tendinte in industria securitatii in 2022

KBULL424SW – Kit pentru porti culisante de maxim 450 kg

KBULL424SW – Kit pentru porti culisante de maxim 450 kg

Wisenet Road AI - Solutii AI de gestionare a traficului de la Hanwha Techwin

Wisenet Road AI - Solutii AI de gestionare a traficului de la Hanwha Techwin

Solutiile integrate de securitate de la Tyco si avantajele acestora

Solutiile integrate de securitate de la Tyco si avantajele acestora

Procesare Metrici LPR pentru inregistrari video

Procesare Metrici LPR pentru inregistrari video

DS-K1T802M - Noul terminal de control acces standalone

DS-K1T802M - Noul terminal de control acces standalone

Metrici automatizeaza procesul de cantarire industriala

Metrici automatizeaza procesul de cantarire industriala