Autentificare

AutentificareParola:


Inregistrare client nou

Clienti noi se pot inregistra pe pagina noastra apasand linkul de mai jos. Dupa inregistrare contul Dvs. trebuie validata. Dupa validare veti primi o instiintare pe adresa de email cu care v-ati inregistrat.
Inregistrare client nou >>
Inregistrare
 

Tun de ceata pentru spatii pana la 300 m│, 300 m│/

Tun de ceata pentru spatii pana la 300 m│, 300 m│/

FOGGY 30G

In Stoc
Producator: AVS ELECTRONICS
Tun de ceata pentru spatii pana la 300 m│, 300 m│/
 1. Detalii produs

Tip produs GENERATOARE CEATA
Producator AVS ELECTRONICS
Tun de ceata pentru spatii pana la 300 m│, 300 m│/60 secunde sau 250 m│/10 secunde + activare puls, rezervor 1l, ajutaj

Download(Resurse)

FOGGY 30 - Fisa tehnica
FOGGY 30/50 - DOC
FOGGY 30/50 - Manual de utilizare

Accesorii

Produse similare

Youtube

 

Blog


10 aspecte de considerat c├ónd dore╚Öti s─â achizi╚Ťionezi o solu╚Ťie VMS ÔÇô Genetec way
2019-07-09
    Un sistem de tipul VMS poate reprezenta funda╚Ťia ├«ntregului sistem de securitate. Prin urmare, cei de la Genetec au identificat 10 aspecte care trebuie avute ├«n vedere pentru alegerea unui sistem de securitate potrivit pentru cerin╚Ťele tale.

citeste mai departe ...

Industria sistemelor de supraveghere video a dep─â╚Öit cu mult era în care operatorii de securitate erau nevoi╚Ťi s─â petreac─â ore întregi în fa╚Ťa unor monitoare. Solu╚Ťiile moderne de management video (VMS - video management systems) pun la dispozi╚Ťia utilizatorilor unelte complete ╚Öi capabilit─â╚Ťi software pentru a spori eficien╚Ťa personalului dedicat în activitatea lor zilnic─â. Timpul astfel economisit poate fi investit în chestiuni care chiar conteaz─â ╚Öi necesit─â aten╚Ťia operatorilor.

Din punct de vedere organiza╚Ťional, un sistem de tipul VMS poate reprezenta funda╚Ťia întregului sistem de securitate. Fie c─â dore╚Öti s─â î╚Ťi îmbun─ât─â╚Ťe╚Öti inteligen╚Ťa general─â a businessului sau s─â utilizezi metode performante de analiz─â a incidentelor, alegerea unui sistem VMS este mai mult decât crucial─â.

Principala provocare a unui administrator const─â în alegerea celei mai bune solu╚Ťii atât din punct de vedere economic cât ╚Öi func╚Ťional. Prin urmare, cei de la Genetec au identificat 10 aspecte care trebuie avute în vedere pentru alegerea unui sistem de securitate potrivit pentru cerin╚Ťele tale.

 

1.  Adaptibilitatea este cheia

O solu╚Ťie integrat─â de securitate nu ar trebui s─â satisfac─â doar aspectele cotidiene. Dac─â discut─âm de un sistem de supraveghere video, fie c─â e╚Öti în situa╚Ťia de a reconfigura sau remodela sistemul video dep─â╚Öit sau de a proiecta unul nou, trebuie s─â ac╚Ťionezi în perspectiv─â. Iat─â de ce - Este foarte posibil ca, în viitorul apropiat, s─â fii nevoit s─â monitorizezi site-urile de la distan╚Ť─â sau s─â existe nevoia de sisteme de recunoa╚Ötere a numerelor de înmatriculare, stocare în cloud, rezolu╚Ťii 4K etc.

Un VMS cu o arhitectur─â deschis─â (open), flexibil ╚Öi modular va permite efectuarea cu u╚Öurin╚Ť─â a update-urilor în vederea adapt─ârii la noile func╚Ťii. O astfel de solu╚Ťie adaptabil─â ╚Öi scalabil─â elimin─â necesitatea de a achizi╚Ťiona noi sisteme cu func╚Ťii diferite pentru înlocuirea celor vechi, aspecte care atrag dup─â sine costuri ridicate de implementare ╚Öi adaptare la acestea.

 

2.  Unificarea nu reprezint─â integrare

Ce se întâmpl─â dac─â exist─â în loca╚Ťie un sistem VMS ╚Öi acesta nu este integrabil cu alte sisteme de securitate? Cel mai probabil vei fi nevoit s─â p─âstrezi mai multe servere pentru fiecare sistem în parte. Vor ap─ârea costuri pentru noile servere, implementare ╚Öi sesiuni de training.

Aceste costuri pot fi diminuate prin tranzi╚Ťia de la sistemele clasice, independente, de securitate la cele unificate. Acestora li se pot ad─âuga monitorizarea consolidat─â, reportarea ╚Öi aprofundarea orientat─â pe h─âr╚Ťi a întregului sistem de securitate. Întregul proces va deveni mult mai eficient, deciziile vor fi luate în timp real ╚Öi r─âspunsul la incidente va fi mai rapid.

 

3.  Opera╚Ťiuni centralizate

Dac─â personalul de securitate este nevoit s─â petreac─â timp esen╚Ťial pentru conectarea la fiecare site în parte sau pentru navigarea într-o list─â de evenimente ╚Öi dispozitive, ace╚Ötia nu se concentreaz─â pe ce e mai important.

Vei avea nevoie de o solu╚Ťie care ofer─â o imagine de ansamblu clar─â a întregului sistem de securitate cu posibiltatea acces─ârii celor mai importante func╚Ťii de raportare ╚Öi interogare, la câteva clickuri distan╚Ť─â. O asftel de func╚Ťie faciliteaz─â accesul imediat al personalului de specialitate la camere, u╚Öi sau alte dispozitive dintr-o loca╚Ťie centralizat─â.

 

4.  Fii mobil

Un aspect cotidian, care pot spune c─â deja devine un trend, const─â în r─âspunsul operatorilor din teren la incidente sau situa╚Ťii de urgen╚Ť─â.

Un sistem VMS care ofer─â capabilit─â╚Ťi de conectare web-based ╚Öi prin intermediul aplica╚Ťiilor mobile este un sistem portabil, iar r─âspunsul la incidente nu depinde neap─ârat de prezen╚Ťa sau nu a operatorului în fa╚Ťa monitorului.

În aceste condi╚Ťii, operatorii de securitate pot instala ╚Öi utiliza aplica╚Ťiile mobile disponibile pentru monitorizarea în timp real, accesul la înregistr─âri, controlul camerelor de la distan╚Ť─â, accesul la evenimentele de control accces precum ╚Öi pentru confirmarea alarmelor generate de echipamente sau sistem. La acestea se mai adaug─â posibilitatea transmiterii fluxurilor video capturate de camera telefonului sau tabletei direct în sta╚Ťiile de lucru, practic transformând camera foto a dispozitivului într-o camera de supraveghere IP mobil─â.

 

5.  Cloud, cloud, ╚Öi iar─â╚Öi cloud

Unele sisteme VMS pot oferi servicii de stocare în cloud. Po╚Ťi extinde capacitatea de stocare care se traduce prin m─ârirea reten╚Ťiei de înregistrare a sistemului video prin utilizarea de servicii cloud. Fie c─â este vorba de o extindere de sistem, schimbare de politici de p─âstrare a înregistr─ârilor sau introducerea posibilit─â╚Ťii de înregistrare redundant─â, ad─âugarea de spa╚Ťiu suplimentar de înregistrare într-o manier─â eficient─â din punctul de vedere al costurilor este destul de important─â.

Serviciile de stocare bazate pe cloud, cu func╚Ťii incluse de redundan╚Ť─â ╚Öi capabilit─â╚Ťi de failover, pot reprezenta o op╚Ťiune. O astfel de solu╚Ťie te ajut─â s─â p─âstrezi înregistr─ârile în cloud f─âr─â a afecta sau modifica sistemele de stocare din loca╚Ťii. Po╚Ťi s─â m─âre╚Öti sau s─â reduci capacitatea de stocare f─âr─â a mai fi nevoit s─â achizi╚Ťionezi echipamente de stocare suplimentare.

 

6.  Vizualizarea sistemului

Sincronizarea personalului de securitate poate reprezenta o provocare mai ales dac─â sistemul de securitate este compus din mai multe site-uri.

Unul dintre avantajele unui sistem unificat const─â în gestionarea de c─âtre personalul de securitate a tuturor site-urilor ╚Öi dispozitivelor utilizând h─âr╚Ťi geo-localizate. O astfel de abordare permite o reac╚Ťie de r─âspuns la incidente mult mai rapid─â. Prin intermediul unei astfel de h─âr╚Ťi, operatorii pot, cu u╚Öurin╚Ť─â, deschide u╚Öi, controla camere PTZ ╚Öi gestiona alarme generate de sistem sau alte entit─â╚Ťi.

 

7.  Un pas spre viitor

Un ecran video cu multe informa╚Ťii poate adesea crea b─ât─âi de cap operatorilor. Ace╚Ötia î╚Öi pot pierde concentrarea chiar ╚Öi pentru o secund─â, iar consecin╚Ťele pot fi majore. Mul╚Ťumit─â func╚Ťiilor de analiz─â inteligent─â, evenimentele neimportante pot fi filtrate ╚Öi pot fi marcate cele esen╚Ťiale. VMS-ul poate genera alarme în condi╚Ťiile prezen╚Ťei unui intrus, deplas─ârii unui autoturism pe o direc╚Ťie gre╚Öit─â sau prezen╚Ťei unui obiect suspect în loca╚Ťie. În func╚Ťie de aceste alarme, operatorul poate ac╚Ťiona în consecin╚Ť─â.

Dac─â se combin─â inteligen╚Ťa cu automatizarea, este mult mai u╚Öor pentru operatori s─â monitorizeze sistemele ╚Öi s─â se asigure de buna func╚Ťionare a acestora. Un exemplu edificator poate fi reprezentat de notificarea automat─â pe care o poate genera VMS-ul dac─â o camer─â a fost sabotat─â. Aceast─â func╚Ťie reduce dramatic corvoada verific─ârilor manuale.

 

8.  Prioritizarea securit─â╚Ťii cibernetice

În epoca modern─â, totul este conectat. Camerele de supraveghere care nu ofer─â o barier─â împotriva atacurilor cibernetice pot reprezenta o bre╚Ö─â, iar hackerii pot exploata vulnerabilitatile re╚Ťelei.

Statisticile raportului pus la dispozi╚Ťie de Symatec Security Threat Report au dezv─âluit faptul c─â "routerele ╚Öi camerele online au reprezentat de departe principalele surse ale atacurilor Internet of Things (IoT)".

Un parteneriat cu produc─âtori de încredere nu te va ajuta doar în protec╚Ťia organiza╚Ťiei, ci ╚Öi prin posibilitatea solu╚Ťion─ârii unor probleme care vor ap─ârea în viitor (din punctul de vedere al bug-urilor de software) ╚Öi, nu în ultimul rând, î╚Ťi va asigura asisten╚Ť─â tehnic─â unde este cazul.

 

9.  Protec╚Ťia datelor

Într-o lume în continu─â expansiune a num─ârului de dispozitive interconectate, în mod special cu proliferarea camerelor de supraveghere video, protec╚Ťia datelor ╚Öi a intimit─â╚Ťii reprezint─â o îngrijorare major─â atât pentru sectorul public cât ╚Öi cel privat. Ca r─âspuns, unele guverne implementeaz─â într-o m─âsur─â sau alta reguli în sfera protec╚Ťiei datelor personale. Ca un prim rezultat, s-a conchis faptul c─â o simpl─â protec╚Ťie a datelor bazat─â doar pe o parol─â nu mai este suficient─â.

În rândul sistemelor de securitate exist─â o aprofundare potrivit─â din acest punct de vedere. Pentru organiza╚Ťii, este necesar─â implementarea solu╚Ťiilor care protejeaz─â datele prin design. Acestea includ autorizarea securizat─â ╚Öi criptarea fluxurilor video la transferul între punctele terminus ale comunic─ârii.

 

10.  Optimizarea benzii ╚Öi a stoc─ârii

Zeci sau chiar sute de camere necesit─â capacit─â╚Ťi ridicate pentru reten╚Ťia înregistr─ârilor. Costul total de rentabilitate al unei platforme VMS poate fi redus prin func╚Ťiile introduse de aceasta în vederea optimiz─ârii benzii de transmisie ╚Öi a capacit─â╚Ťii de stocare într-o manier─â inteligent─â ╚Öi prin unelte de streaming flexibil, specifice sistemelor video de rezolu╚Ťii megapixel.

Security Center versiunea Omnicast determin─â cele mai eficiente rute între camere ╚Öi sta╚Ťiile de lucru, Security Desk, la care se mai adaug─â selec╚Ťia automat─â a fluxurilor video în func╚Ťie de modul de accesare/utilizare a acestora. Fluxurile video pot fi personalizate pentru scopuri live sau înregistrare.

 

ÔÇő11.  Bonus! Un sistem actualizat este un sistem protejat

Dac─â e╚Öti în c─âutarea unui nou VMS, ╚Ťine cont de faptul c─â un sistem învechit nu î╚Ťi va oferi cele 10 aspecte descrise în acest articol. Dac─â sistemul existent nu ruleaz─â la ultima versiune disponibil─â, exist─â ╚Öanse destul de mari ca acel sistem s─â nu beneficieze de cele mai recente update-uri ╚Öi func╚Ťionalit─â╚Ťi.

O solu╚Ťie VMS construit─â în jurul unei platforme de tipul open va oferi în permanen╚Ť─â cele mai recente func╚Ťii aliniate la cerin╚Ťele pie╚Ťei.

 

Spor la proiecte!

Cristian

 


Primele impresii ÔÇô DS-K2801
2019-07-04
    Seria de centrale de control acces DS-K2800, dezvoltat─â de HIKVISION, se axeaz─â pe proiectele de dimensiuni mici ╚Öi medii. Exist─â trei op╚Ťiuni disponibile: DS-K2801 pentru o singur─â u╚Ö─â bidirec╚Ťional─â, DS-K2802 pentru dou─â u╚Öi bidirec╚Ťionale, respectiv, DS-K2804 pentru maxim patru u╚Öi bidirec╚Ťionale.

citeste mai departe ...

Seria de centrale de control acces DS-K2800, dezvoltat─â de HIKVISION, se axeaz─â pe proiectele de dimensiuni mici ╚Öi medii. Exist─â trei op╚Ťiuni disponibile: DS-K2801 pentru o singur─â u╚Ö─â bidirec╚Ťional─â, DS-K2802 pentru dou─â u╚Öi bidirec╚Ťionale, respectiv, DS-K2804 pentru maxim patru u╚Öi bidirec╚Ťionale.

Centralele sunt prev─âzute cu un procesor de vitez─â ridicat─â pe 32 de bi╚Ťi. Acestea au o interfa╚Ť─â ethernet, prin intermediul c─âreia transmit date criptate în software-ul dedicat de control acces, iVMS-4200 A.C.

Cititoarele pot fi conectate pe interfa╚Ťa Wiegand 26/34. Nu exist─â nicio limitare din punctul de vedere al produc─âtorului cititoarelor, singura condi╚Ťie fiind ca acestea s─â respecte formatul W26/34.

Flashul intern permite stocarea a 10.000 de carduri ╚Öi pân─â la 50.000 de evenimente.

Suport─â func╚Ťii de tipul primul card prezentat ╚Öi super card. U╚Öile pot fi controlate din interfa╚Ťa software-ului iVMS-4200 A.C.

Cardurile pot avea etichete, precum card normal, card dezactivat, blacklist, patrulare, vizitator, duress, super card.

Centralele DS-K2800 pot genera alarme de sabotaj la cititoarele de carduri, la u╚Öa nesecurizat─â cu un senzor de u╚Ö─â, alarm─â de u╚Ö─â deschis─â for╚Ťat, alarm─â de u╚Ö─â deschis─â peste un anumit prag, alarm─â de tipul duress, alarm─â la prezentarea unor carduri invalide, alarme la deconectarea din re╚Ťea etc. Acestea suport─â moduri de func╚Ťionare standalone sau offline, sau online, în conjunc╚Ťie cu alte centrale DS-K2800, prin intermediul software-ului gratuit iVMS-4200 A.C. Acest software ofer─â ╚Öi posibilitatea efectu─ârii unui raport de tipul time and attendance, îns─â – aten╚Ťie – va ╚Ťine cont de prima ╚Öi de ultima ie╚Öire din cl─âdire.

 

Hands-on

Activare ╚Öi înrolare central─â

S─â presupunem c─â am efectuat conexiunile fizice între cititoare ╚Öi central─â. Aceasta este alimentat─â ╚Öi conectat─â în re╚Ťeaua local─â. Primul pas const─â în activarea centralei, iar procedura este identic─â cu cea din rândul echipamentelor Hikvision CCTV. Din fabric─â, echipamentul este furnizat în stare inactiv─â de func╚Ťionare. Cu alte cuvinte, nu exist─â o parol─â implicit─â de conectare la echipament, iar utilizatorul este nevoit s─â defineasc─â o parol─â care respect─â criteriile produc─âtorului. Activarea produsului se poate realiza din SADP, iVMS-4200 sau iVMS-4200 AC. Testele vor fi efectuate pe noua versiune software iVMS-4200 AC. Mai multe detalii ale func╚Ťion─ârii acestui sistem se reg─âsesc în articolul iVMS-4200 AC – noua solu╚Ťie software de la Hikvision.

Aplica╚Ťia poate fi desc─ârcat─â accesând acest link.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru activarea centralei din iVMS-4200AC, se va naviga în op╚Ťiunea Device Management->se bifeaza controllerul (1)->Click Activate (2)->Se va defini o parol─â puternic─â urmat─â de confirmarea acesteia (3)->Click Ok pentru propagarea set─ârilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Adresa IP implicit─â pentru controllerele Hikvision este 192.0.0.64. Este foarte probabil ca aceasta s─â nu corespund─â cu clasa de IP în care se reg─âse╚Öte PC-ul sau laptopul pe care este instalat software-ul iVMS-4200AC. Prin urmare, urm─âtorul pas const─â în definirea unei adrese IP în conformitate cu re╚Ťeaua local─â. Pentru aceasta, se va efectua un click pe butonul Modify Netinfo (1)->se vor completa datele necesare (IP, masca, gateway), apoi se vor salva set─ârile (2).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dup─â modificarea datelor de re╚Ťea, controllerul este preg─âtit pentru a fi înrolat în software-ul iVMS-4200AC. Se va pune o bif─â pe central─â (1)->Click Add ->Se vor introduce informa╚Ťiile de re╚Ťea (2), apoi click pe butonul Add. Dac─â nu sunt probleme de re╚Ťea, centrala va fi listat─â în sec╚Ťiunea de dispozitive înrolate în iVMS-4200AC.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ad─âugare utilizator

Un utilizator poate fi ad─âugat din sec╚Ťiunea Person, dup─â ce în prealabil s-a definit un departament din care acesta va face parte.

Adăugarea utilizatorului necesită următorii pași:

(1)Add.

(2)Se vor completa câmpurile aferente cu NUME, EMAIL, TEL etc.

(3)Click pe butonul de ad─âugare carduri.

(4)Din interfa╚Ťa de ad─âugare, se va ap─âsa butonul SETTINGS.

(5)Din lista de tipul dropdown list, se va selecta terminalul la care este conectat cititorul prin intermediul c─âruia se va prezenta cardul pentru înrolare. Se revine prin ap─âsarea OK.

(6)Prin ap─âsarea butonului Read, software-ul va a╚Ötepta prezentarea cardului la unul din cititoarele conectate fizic la centrala de control acces. Se prezint─â cardul, iar în câmpul Card No, se va completa serialul cardului. Operatorul poate defini tipul cardului dintr-o list─â cu urm─âtoarele op╚Ťiuni: normal, duress, patrol ╚Öi dismiss card.

În plus, iVMS-4200 AC în combina╚Ťie cu centralele de control access Hikvision pentru un utilizator pot stoca atât carduri de acces cât ╚Öi amprente ale titularului cardului.

 

 

 

 

 

 

 

 

Exist─â unele terminale de control acces Hikvision care suport─â recunoa╚Ötere facial─â. Din iVMS-4200AC, administratorii pot înc─ârca poza angajatului prin navigarea pe PC sau prin utilizarea unei camere USB pentru captura acesteia. La acestea se mai adaug─â posibilitatea de înc─ârcare a imaginii chiar din terminalele de control acces.

Ad─âugarea unui nou utilizator nu înseamn─â c─â acesta a fost înc─ârcat ╚Öi în centrala de control acces. Urm─âtorul pas în configurarea sistemului const─â în definirea grupurilor de control acces.

 

Grupuri de control acces

Un grup de control acces poate fi definit accesând meniul Access Control.

(1)Se navigheaz─â în submeniul Access Control.

(2)Add.

(3)Se va completa un nume sugestiv la alegere. Exist─â posibilitatea utiliz─ârii unor ╚Öabloane de timp pentru controlul accesului. Implicit, exist─â urm─âtoarele op╚Ťiuni: all-day authorized, all-day denied ╚Öi schedule control access. Se va selecta sau defini intervalul potrivit proiectului.

(4)Din departamentul utilizator, vor fi selecta╚Ťi utilizatorii care vor face parte din noul grup de control acces...

(5)... precum ╚Öi u╚Öile pentru care ace╚Ötia au creden╚Ťiale de acces.

(6)Save.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dupa salvare, set─ârile pot fi înc─ârcate în controller prin:

(1)Apăsarea butonului TO BE APPLIED. Acesta va activa comenzile Apply All to Devices și Apply Only Changes to Devices.

 

 

 

 

 

(2)Click Apply All to Devices pentru propagarea set─ârilor în centrala de control acces.

 

Din Event Center se poate testa sistemul ╚Öi verifica dac─â set─ârile au fost propagate cu succes în controller.

 

 

 

 

 

 

Spor la proiecte,

Cristian


Ce este nou în Security Center 5.8?
2019-06-24
    Genetec, lider ├«n dezvoltarea solu╚Ťiilor unificate pentru sisteme de control acces, video, recunoa╚Öterea numerelor de ├«nmatriculare ╚Öi zeci de alte tipuri de integr─âri, a lansat ├«n aceast─â perioad─â cea mai recent─â versiune a platformei video unificate Security Center 5.8.

citeste mai departe ...

Ce este nou în Security Center 5.8?

Genetec, lider în dezvoltarea solu╚Ťiilor unificate pentru sisteme de control acces, video, recunoa╚Öterea numerelor de înmatriculare ╚Öi zeci de alte tipuri de integr─âri (protec╚Ťie perimetral─â, videointerfonie IP, sisteme de automatiz─âri pentru cl─âdiri), a lansat în aceast─â perioad─â cea mai recent─â versiune a platformei video unificate Security Center 5.8. Dac─â ai ratat ultimul webinar Genetec, iat─â principalele func╚Ťii prezentate.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nou task Dashboard pentru personalizarea sistemului

Genetec Security Center este o solu╚Ťie de securitate modern─â construit─â în jurul r─âspunsurilor la dou─â întreb─âri specifice din sfera sistemelor de securitate moderne:

 • Cum trebuie s─â procedez acum? Aceast─â întrebare este legat─â de modul de ac╚Ťionare la apari╚Ťia unei alarme. Security Center ofer─â func╚Ťii de management unificat al alarmelor care, în combina╚Ťie cu automatiz─ârile Mission Control ╚Öi procedurile standard opera╚Ťionale, sunt aliinate la aceast─â întrebare.
 • Ce s-a întâmplat? La apari╚Ťia unui eveniment, cel mai probabil te vei întreba care sunt m─âsurile necesare pentru a elimina apari╚Ťia acestui eveniment în viitor. Din acest moment este foarte posibil c─â vei c─âuta intrumente de investigare a evenimentelor.

Pe lâng─â cele dou─â întreb─âri de mai sus, exist─â o întrebare ╚Öi mai bun─â: Cum î╚Ťi merge azi? Ai totul sub control? Volumul de alarme este peste media zilnic─â? Exist─â anomalii în ceea ce prive╚Öte comportamentul întregului sistem de securitate? Ei bine, Genetec Security Center 5.8 introduce un instrument extrem de util, mai exact Dashboards.

 

Un dashboard Genetec permite operatorului accesul la o imagine de ansamblu a tuturor opera╚Ťiunilor specifice sistemelor de securitate. Acesta ofer─â condi╚Ťiile necesare analizei evolu╚Ťiei activit─â╚Ťii sistemului de securitate ╚Öi suportul necesar în vederea lu─ârii deciziilor ╚Öi ac╚Ťion─ârii, totul pentru asigurarea st─ârii de bine a întregului mecanism de securitate.

No╚Ťiunea de dashboard are la baz─â trei elemente:

 1. Vizualizarea cuprinzătoare a evenimentelor și a datelor generate pentru un răspuns rapid și potrivit la acestea.
 2. Posibilitatea de a avea informa╚Ťii actualizate în orice moment din zi. Un element extrem de important const─â în afi╚Öarea informa╚Ťiilor în timp real, nu din când în când în func╚Ťie de operator. Este important ca aceste informa╚Ťii s─â fie afi╚Öate în timp real pentru a se lua m─âsuri imediate ╚Öi pentru a în╚Ťelege ce se petrece.
 3. Al treilea stâlp pe care se bazeaz─â no╚Ťiunea de dashboard, dar ╚Öi cel mai greu de în╚Ťeles, e posibilitatea de a fi creat în func╚Ťie de cerin╚Ťele ╚Öi nevoile fiec─ârui operator.

 

Ce informa╚Ťii pot fi afi╚Öate într-un dashboard?

 

Dashboard-urile pot fi personalizate în func╚Ťie de particularit─â╚Ťile fiec─ârui proiect care are la baz─â solu╚Ťia unificat─â Genetec. Operatorii pot opta pentru afi╚Öarea urm─âtoarelor tipuri de informa╚Ťii:

 1. Dispozitive sau entit─â╚Ťi, cum ar fi u╚Öile sau camerele de supraveghere.
 2. H─âr╚Ťi dinamice pentru o mai bun─â con╚Ötientizare situa╚Ťional─â a întregului sistem.
 3. Pagini web.
 4. Diferite tipuri de rapoarte în func╚Ťie de taskuri specifice, spre exemplu ultimele 5 intr─âri în cl─âdire ale unui anumit posesor de carduri, rapoarte vizuale (grafice, pie-charts etc.), vizualizare evenimente, contoriz─âri (câte persoane au intrat în cl─âdire, câte persoane sunt în cl─âdire, câte persoane au ie╚Öit din cl─âdire etc.).
 5. Widgetul security score cu rol de calculare a unui scor de securitate în func╚Ťie de criteriile de specialitate definite de Genetec.
 6. Widgetul health, care monitorizeaz─â în permanen╚Ť─â din punct de vedere administrativ întregul proiect, inclusiv starea camerelor, u╚Öilor, serverelor etc.

 

Dashboard și rapoarte clasice

Pentru o mai bun─â în╚Ťelegere a dashboard-ului ╚Öi a rolului acestuia în activitatea zilnic─â, îl vom compara cu rapoartele clasice existente în variantele anterioare de Security Center.

Un raport clasic presupune interogarea sistemului în func╚Ťie de valorile unor filtre aplicate. Rezultatele pot fi afi╚Öate sub form─â de grafice ╚Öi liste de evenimente. Scopul raportului const─â în afi╚Öarea rezultatelor în vederea efectu─ârii de rapoarte, iar acestea nu sunt actualizate pe durata investiga╚Ťiei. Exist─â ╚Öanse destul de mari ca, pe durata investigatiei, persoana care reprezint─â subiectul în raportul de mai jos s─â prezinte cardul pe cititorul aferent c─âii de acces. Aceste ac╚Ťiuni nu sunt afi╚Öate într-un raport clasic. Aici intervine no╚Ťiunea de dashboard.

 

 

 

 

 

 

 

 

No╚Ťiunea de dashboard este total diferit─â de cea de raport în sensul c─â aceasta nu urm─âre╚Öte acela╚Öi scop de utilizare similar cu cel al unui raport.

 

 

 

 

 

 

 

 

Un dashboard ofer─â informa╚Ťii în timp real asupra activit─â╚Ťilor setate. Practic, acesta creeaz─â un snapshot cu toate ac╚Ťiunile care au loc. Spre deosebire de rapoartele clasice, care reprezint─â o versiune static─â de efectuare a investiga╚Ťiilor, dashboard-urile afi╚Öeaz─â date în timp real.

 

 

 

 

 

 

 

 

Exemple de dashboard

(1). Dashboard utilizat de operatori

 

Un dashboard reprezint─â o fuziune a tuturor elementelor disponibile în ecosistemul Genetec. Acesta poate combina:

 1. O hart─â interactiv─â care con╚Ťine elemente din Omnicast, mai exact camera de supraveghere.
 2. Elemente Synergis, cum ar fi ușile.
 3. Gradul de ocupare a unei parc─âri, printr-o integrare a modulului Auto Vu.
 4. Integrare cu videointerfonia IP, lucru care permite interac╚Ťiunea cu vizitatorul, controlul u╚Öii, precum ╚Öi accesul la evenimentele generate de videointerfoanele IP.
 5. Rapoarte actualizate în timp real ale alarmelor.
 6. Imagini live de pe camerele de supraveghere.
 7. Integrarea cu Microsoft Outlook în vederea afi╚Ö─ârii calendarului operatorului care utilizeaz─â acest sistem.

…╚Öi multe altele.

 

(2). Dashboard utilizat de administratorii de sistem

 

Iat─â un exemplu de dashboard care poate fi utilizat de administratorii de sistem. Ace╚Ötia pot accesa ╚Öi afi╚Öa informa╚Ťii precum:

 1. Rapoarte vizuale ale st─ârii firmware-ului din camerele de supraveghere. Informa╚Ťiile sunt afi╚Öate sub form─â de grafic ╚Öi indic─â volumele de echipamente up-to-date ╚Öi cele care necesit─â o actualizare.
 2. Rapoarte vizuale ale gradului de ocupare a archiverelor. Acest raport este o noutate introdus─â de Security Center 5.8 prin care sunt afi╚Öate procentual gradele de ocupare a archiverelor, cu alte cuvinte cât spa╚Ťiu de stocare este ocupat (%).
 3. Widgetul security score. Practic, acest widget ofer─â un scor întregului sistem Genetec pornind de la manualul Hardening Guide pus la dispozi╚Ťie de Genetec. Acesta con╚Ťine pa╚Öii necesari pentru sporirea securit─â╚Ťii tuturor elementelor antrenate în mecansimul de securitate.
 4. Imagini live ale unor camere de interes, server room.
 5. În partea dreapt─â jos, exist─â un widget care preia informa╚Ťii de la sisteme de management al cl─âdirilor, echipamente PLC care pot oferi informa╚Ťii ca temperatura din server room, umiditatea, prezen╚Ťa aliment─ârii sau vegherea senzorilor de fum. Practic, sistemul integreaz─â pe protocol MODBUS centrale de management al cl─âdirilor ╚Öi preia informa╚Ťii generate de acestea. De asemenea, în Security Center 5.8 se pot defini diferite praguri de alertare ╚Öi culori asociate cu acestea, având urm─âtorul rezultat: în imaginea de sus, în partea dreapt─â jos, este afi╚Öat pe fundal portocaliu valoarea umidit─â╚Ťii din camera serverelor. Administratorii de sistem primesc atât valoric (59%) cât ╚Öi vizual (portocaliu) informa╚Ťia c─â umiditatea a ajuns la o valoare care poate necesita investiga╚Ťii suplimentare.

…╚Öi multe altele.

 

(3). Dashboard pentru monitorizarea unui site de furnizare energie electric─â

 

Mecansimul de dashboard poate fi aplicat nu doar în rândul sistemelor de securitate. Mul╚Ťumit─â integr─ârii tehnologiilor din diferite sectoare, dashboad-urile pot fi utilizate, spre exemplu, în site-urile de furnizare energie electric─â. Un astfel de dashboard poate fi compus din urm─âtoarele elemente:

 1. Integrare cu Plan Manager pentru afi╚Öarea h─âr╚Ťilor interactive care pot con╚Ťine entit─â╚Ťi cum ar fi u╚Öile, alarmele, camerele de supraveghere.
 2. Integrare cu Omnicast în vederea afi╚Ö─ârii unor camere de interes.
 3. Integrare cu echipamentele sistemelor de building management în vederea afi╚Ö─ârii unor informa╚Ťii specifice domeniului de furnizare cu energie electric─â, spre exemplu, temperatura trasnformatoarelor, curentul etc.
 4. Integrare cu Synergis în vederea afi╚Ö─ârii personalului prezent în loca╚Ťie.
 5. Informa╚Ťii legate de mustering.

 

(4). Dashboard pentru monitorizarea unui oraș

 

Flexibilitatea dashboard-urilor Genetec le calific─â ╚Öi pentru aplica╚Ťii de monitorizare ora╚Öe. O astfel de solu╚Ťie poate fi compus─â din unul sau mai multe dashboard-uri cu urm─âtoarele elemente:

 1. În partea stang─â:
  1. Widgeturi de calendar și Twitter.
  2. Integrarea solu╚Ťiilor software Plan Manager ╚Öi Traffic Sense.
  3. Integrare panouri sinoptice pentru afi╚Öarea de informa╚Ťii referitoare la starea traficului.
  4. Afi╚Öare informa╚Ťii referitoare la incidente din trafic.
  5. Afi╚Öare informa╚Ťii referitoare la num─ârul de ambulan╚Ťe ╚Öi echipajele de poli╚Ťie disponibile.
 2. În partea dreapt─â:
  1. Integrarea modului software AutoVU în vederea afi╚Öarii num─ârului de locuri disponibile în diferite parc─âri din ora╚Ö.
  2. Integrare Omnicast pentru afișarea celor mai importante camere din oraș.
  3. Grafice ale evolu╚Ťiei traficului.

…╚Öi multe altele.

A╚Öadar, mecanismul de dashboard se poate plia pe orice tip de aplica╚Ťie, fie de securitate fie de managementul resurselor unui ora╚Ö. Orice barier─â tehnologic─â este dep─â╚Öit─â de cei de la Genetec prin crearea de plugin-uri cu rol în efectuarea integr─ârii între diferite tipuri de sisteme, fie de securitate fie de automatiz─âri (cl─âdiri). Dac─â ar fi s─â indic─âm înspre o limitare a sistemului, singura de altfel, este limitarea celui care implementeaz─â sistemul. Politica Genetec const─â în a da frâu liber imagina╚Ťiei ╚Öi, într-un final, dezvoltarea solu╚Ťiilor software unificate în func╚Ťie de cerin╚Ťele beneficiarilor.

 

 

Gestionarea expunerii la riscuri prin intermediul Security Center 5.8

Un mecansim de securitate securizat nu const─â doar în utilizarea de metode de autentificare ╚Öi criptare puternice.

23% dintre sistemele de supraveghere video con╚Ťin cel pu╚Ťin o camer─â ale c─ârei date de utilizare sunt cele implicite. Practic, 1 din 4 sisteme este susceptibil în fa╚Ťa accesului neautorizat, deoarece informa╚Ťii privind datele implicite de autentificare se g─âsesc în mediul online la distan╚Ťa de un click. Nu este suficient s─â dispunem doar de un sistem puternic din punctul de vedere al mecanismelor de autentificare ╚Öi criptare atâta vreme cât exist─â cel pu╚Ťin o intrare în sistem, o camer─â cu datele implicite de autentificare.

 

 

 

 

 

 

 

 

30% din camerele de supraveghere video au firmware-ul actualizat la zi. Camerele IP au la baz─â sistemul de operare LINUX. Informa╚Ťii precum vulnerabilit─â╚Ťile unei camere IP pot fi g─âsite în mediul online. Adesea, aceste vulnerabilit─â╚Ťi sunt exploatate de persoane neautorizate în vederea acces─ârii unor informa╚Ťii securizate. Rolul produc─âtorului este de a identifica aceste vulnerabilit─â╚Ťi sau de a se conforma în cazul scurgerii de informa╚Ťii, iar ca rezultat final, s─â creeze o nou─â versiune de firmware pentru produsul în cauz─â. Conform modelului reprezentat în paragraful cu procentul de camere care utilizeaz─â datele implicite de autentificare, pentru ca un sistem s─â fie securizat, nu este suficient s─â utilizam doar metode puternice de autentificare ╚Öi securizare atât timp cât exist─â vulnerabilit─â╚Ťi ale camerelor de supraveghere semnalate public ╚Öi care, în mod indubitabil, reprezint─â o bre╚Ö─â de securitate.

Aici intervine Genetec cu ajutorul noului widget Security Score. Începând cu versiunea 5.7 a Security Center, cei de la Genetec au pus la dispozi╚Ťia administratorilor ╚Öi a tuturor persoanelor de securitate un ghid, Hardening Guide, care reprezint─â o list─â cu ac╚Ťiuni ╚Öi criterii de bifat pentru sporirea securit─â╚Ťii ╚Öi integrit─â╚Ťii unui sistem de securitate. Este o list─â de recomand─âri care, dac─â se aplic─â, sunt ╚Öanse destul de mari ca sistemul s─â fac─â fa╚Ť─â unor atacuri neautorizate sau, cel pu╚Ťin, s─â întârzie orice încercare. Versiunea 5.8 a Security Center introduce noul widget de securitate. Acesta are la baz─â noua variant─â a ghidului Hardening Guide ╚Öi reprezint─â un proces automatizat de securizare a sistemului ╚Öi satisfacerea unei liste de recomand─âri venite din partea Genetec. O astfel de recomandare const─â în definirea unei parole de utilizare de o dificultate ridicat─â, care s─â fie o combina╚Ťie de litere mici, mari, cifre ╚Öi caractere speciale. În func╚Ťie de num─ârul de criterii satisf─âctute, widgetul va oferi un scor total al sistemului. Administratorii pot consulta acest widget în scopul bif─ârii altor criterii ╚Öi, implicit, al sporirii securit─â╚Ťii sistemului.

           

 

 

 

 

 

 

Un dashboard poate oferi informa╚Ťii referitoare la firmware-urile camerelor instalate în sistem, dac─â acestea sunt actualizate la ultima versiune, pentru câte camere se recomand─â actualizarea ╚Öi alte informa╚Ťii. În acest scop, Genetec pune la dispozi╚Ťia administratorilor un raport care se nume╚Öte Firmware vault. Acest raport efectueaz─â un audit al tuturor echipamentelor instalate în sistem ╚Öi compar─â versiunile de firmware ale acestora cu o list─â actualizat─â de firmware-uri. În func╚Ťie de indica╚Ťiile raportului, administatorii pot opta pentru desc─ârcarea unei versiuni noi de firmware, dac─â este disponibil─â, ╚Öi aplicarea acesteia în mod automat produselor selectate. Aceast─â procedur─â nu e complet automatizat─â deoarece necesit─â ╚Öi un factor decizional prin intermediul administratorului care autorizeaz─â actualizarea de firmware.

 

 

 

 

 

 

 

Adesea, administratorii de sistem creeaz─â utilizatori, grupuri de utilizatori cu drepturi temporare de access, control ╚Öi vizualizare entit─â╚Ťi precum alarme, u╚Öi, camere etc. ╚śansele ca administratorii s─â revin─â la set─ârile utilizatorilor ╚Öi grupurilor de utilizatori sunt destul de reduse, iar un utilizator temporar poate activa ca unul permanent. Nicio problem─â, deoarece versiunea 5.8 introduce a╚Öa numitul privilege troubleshooter, care efectueaz─â un audit al tuturor utilizatorilor ╚Öi al grupurilor de utilizatori din sistem asocia╚Ťi cu diferite drepturi de accesare ╚Öi control. Putem vizualiza sub forma unei liste utilizatorii care pot recep╚Ťiona o alarm─â, care pot vizualiza o camer─â de supravegehre etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

De asemenea, administratorii sistemului Genetec pot vizualiza privilegiile pentru un anumit grup de utilizatori selectat, cum ar fi: vizualizare entit─â╚Ťi în timp real, recep╚Ťionarea alarmelor, realizarea unor ac╚Ťiuni diverse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dac─â ne intereseaz─â drepturi specifice, de exemplu utilizatorii sau grupurile de utilizatori care pot controla o camer─â, atunci se poate accesa tab-ul Privilege ~Who is allowed în acest sens.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alte îmbun─ât─â╚Ťiri de men╚Ťionat

Inginerii de la Genetec fac eforturi depline în vederea optimiz─ârii fluxului de lucru cu software-ul, fapt pentru care pe lâng─â func╚Ťiile men╚Ťionate mai sus se înregistreaz─â ╚Öi alte nout─â╚Ťi.

 

 • GUS (Genetec Update Service) este integrat nativ în pachetul de instalare Security Center. Dac─â pân─â la versiunea 5.7 acesta se putea instala separat, vesiunea 5.8 integreaz─â nativ, la nivelul Config Tool, informa╚Ťii referitoare la noile actualiz─âri de software disponibile.
 • Noi set─âri avansate de securitate pentru camerele de supraveghere. Într-un parteneriat cu produc─âtorii de camere de supraveghere, cei de la Genetec dezvolt─â în permanen╚Ť─â metode de criptare a datelor ╚Öi utilizarea de certificate între diver╚Öi utilizatori ai sistemului Security Center.
 • Metode îmbun─ât─â╚Ťite împotriva atacurilor de tipul brute force. Scopul acestui mecanism const─â în eliminarea atacurilor de tipul brute force prin p─âstrarea conexiunii active cu utilizatorii conecta╚Ťi pe durata atacului la Security Center.
 • Criptarea conexiunilor la baza de date Security Center implicit─â.
 • Criptarea tranzitului fluxurilor video în mod implicit.

 

Mobilitatea în Security Center

În general, solu╚Ťiile mobile de monitorizare la distan╚Ť─â a sistemelor de securitate urm─âresc dou─â principii de baz─â:

 • Accesarea de la distan╚Ť─â a imaginilor live, controlului ╚Öi înregistr─ârilor, reprezentând o extindere a sistemului la care se conecteaz─â.
 • Navigarea printr-o list─â de componente, camere, u╚Öi etc.

 

Aplica╚Ťiile mobile, în general, fac parte tot mai mult din via╚Ťa cotidian─â a fiec─âruia dintre noi. Fie c─â este vorba de aplica╚Ťii de comand─â taxiuri, booking, restaurante, acestea ne u╚Öureaz─â ziua.

Pornind de la acest principiu, cei de la Genetec au lansat o nou─â aplica╚Ťie mobil─â.

Genetec mobile este o aplica╚Ťie compatibil─â cu iOS ╚Öi Android bazat─â pe h─âr╚Ťi dinamice. Dup─â logarea în sistem, aplica╚Ťia afi╚Öeaz─â o hart─â interactiv─â pe care sunt localizate toate entit─â╚Ťile din proximitatea smartphone-ului, cum ar fi u╚Öile, camerele ╚Öi camerele ALPR. Operatorul poate naviga prin fiecare entitate în parte ╚Öi accesa informa╚Ťii suplimentare.

Genetec mobile ofer─â o experien╚Ť─â unificat─â între solu╚Ťiile de monitorizare video, Omincast, control acces, Synergis ╚Öi recunoa╚Öterea numerelor de înmatriculare, AutoVu.

Aceasta utilizeaz─â GPS-ul smartphone-ului pentru a afi╚Öa pe o hart─â din Security Center pozi╚Ťia fiec─ârui operator. Este valabil pentru h─âr╚Ťile externe compuse din una sau mai multe cl─âdiri. Operatorii Security Center pot comunica cu cei din teren prin mesaje cu ajutorul modulului de mesaje încorporat.

O alt─â func╚Ťie interesant─â care merit─â precizat─â const─â în posibilitatea transmisiei fluxului video de pe smartphone-uri în Security Desk. În cazul unui eveniment, operatorul mobil poate activa func╚Ťia de streaming ╚Öi upload feed-uri video în Security Desk pentru stocare ╚Öi analiz─â.

 

 

 

Security Center 5.8 poate fi desc─ârcat ╚Öi testat în varianta demo cu func╚Ťii depline. Pentru aceasta, contacta╚Ťi departamentul tehnic pentru asisten╚Ť─â. Scopul acestei func╚Ťii const─â în accesarea rapida a unui audit al depturilor de accesare ╚Öi control definite în sistem.

 

Spor la proiecte,

Cristian

 
Secpral utilizeaz─â fi┼čiere de tip cookie pentru ca oferta noastra sa fie relevanta respectiv pentru a personaliza ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťi experien╚Ťa Dvs. pe Website-ul nostru. ├Änainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru va rug─âm s─â alocati timpul necesar pentru a citi ╚Öi ├«n╚Ťelege con╚Ťinutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navig─ârii pe Website-ul nostru confirmati acceptarea utiliz─ârii fi┼čierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie.

Sunt de acord
Website-ul este in lucru in vederea imbunatatirii experientei dvs.
Va multumim pentru intelegere.

OK