Autentificare

AutentificareParola:


Inregistrare client nou

Clienti noi se pot inregistra pe pagina noastra apasand linkul de mai jos. Dupa inregistrare contul Dvs. trebuie validata. Dupa validare veti primi o instiintare pe adresa de email cu care v-ati inregistrat.
Inregistrare client nou >>
Inregistrare
 

Stalp 1,5 m 360░ (doua fete)

Stalp 1,5 m 360░ (doua fete)

PT150

La Comanda
Producator: BUNKER SEGURIDAD
Stalp 1,5 m 360░ (doua fete)
 1. Detalii produs

Producator BUNKER
 • Turn 0,5m - 3m o fata (doua fete) complet echipat
 • Se livreaza in variante constructive de 0,5m,
 • 1m, 1,5 m, 2m, 3m 

Download(Resurse)

Manual instalare
Fisa tehnica

Accesorii

Produse similare

Youtube

 

Blog


DSC PowerSeries NEO ÔÇô Avantaje
2019-05-15
    DSC ÔÇô PowerSeries NEO ├«nglobeaz─â flexibilitatea unui sistem cablat ╚Öi modular, cu simplitatea unei game largi de dispozitive f─âr─â fir ╚Öi echipamente periferice, rezult├ónd un sistem hibrid versatil ├«n func╚Ťionalitate ╚Öi aplicabilitate.

citeste mai departe ...

 

DSC – PowerSeries NEO înglobeaz─â flexibilitatea unui sistem cablat ╚Öi modular, cu simplitatea unei game largi de dispozitive f─âr─â fir ╚Öi echipamente periferice, rezultând un sistem hibrid versatil în func╚Ťionalitate ╚Öi aplicabilitate.

 

Nucleul sistemelor Neo îl reprezint─â tehnologia de comunica╚Ťie wireless duplex PowerG ce permite reducerea costurilor opera╚Ťionale, oferind în acela╚Öi timp vaste posibilit─â╚Ťi de extindere.

Avantajele PowerG

 • Tehnologia FHSS (frequency-hopping spread spectrum) este o tehnic─â de transmisie radio ce const─â în schimbarea frecven╚Ťei de transmisie la intervale de timp aleatoare asigurând o comunica╚Ťie sigur─â între echipamentele radio ╚Öi centrala de alarm─â.
 • Puterea de transmisie adaptiv─â m─âre╚Öte durata de via╚Ť─â a bateriilor cu pân─â la 8 ani, reducând astfel costurile asociate cu înlocuirea acestora.
 • Distan╚Ťele de transmisie mari, ce permit comunicarea în limita a 2 km în câmp deschis, elimin─â necesitatea instal─ârii de repetoare suplimentare.
 • Tehnologia de transmisie sincronizat─â TDMA asigur─â o comunica╚Ťie consistent─â ╚Öi f─âr─â întreruperi între echipamentele periferice ╚Öi central─â.
 • Criptarea AES pe 128 de bi╚Ťi ofer─â un nivel ridicat de protec╚Ťie împotriva instrumentele de analiz─â de semnal ╚Öi a atacurilor digitale.
 • Accesul de la distan╚Ť─â permite configurarea cu u╚Öurin╚Ť─â a echipamentelor precum ╚Öi o mai bun─â monitorizare a st─ârii sistemului.
 • Loca╚Ťia optim─â din punct de vedere radio poate fi cu u╚Öurin╚Ť─â determinat─â prin intermediul indicatorului LED al dispozitivelor PowerG.

 

Verificarea alarmelor este esen╚Ťial─â pentru orice serviciu de monitorizare, permi╚Ťând identificarea clar─â a situa╚Ťiilor de urgen╚Ť─â. Neo utilizeaz─â solu╚Ťii inovatoare, cum ar fi verificarea video ╚Öi audio, reducând considerabil costurile suplimentare generate de alarme false.

Dispecerii au posibilitatea s─â evalueze de la distan╚Ť─â, prin intermediul aplica╚Ťiei software, situa╚Ťia din interiorul obiectivului protejat în cazul unei alarme generate de o tentativ─â de furt, de un incendiu sau de alte situa╚Ťii de urgen╚Ť─â.

Solu╚Ťii de verificare a alarmelor

 • Verificare video: Neo ofer─â cea mai sofisticat─â solu╚Ťie de verificare vizual─â prin intermediul camerelor video PIR ce se activeaz─â în urma declan╚Ö─ârii unei alarme. Pe baza imaginilor transmise instantaneu sta╚Ťiei de monitorizare (echipat─â cu dispecerat Sur-Gard System 5), situa╚Ťia poate fi evaluat─â rapid, oferind informa╚Ťii precise echipelor de interven╚Ťie.
 • Verificare audio: Pentru o mai bun─â evaluare a situa╚Ťiilor de urgen╚Ť─â, furnizorul de servicii de monitorizare are posibilitatea de a asculta ╚Öi comunica cu persoanele aflate în obiectiv, echipamentele periferice ale sistemului având microfon ╚Öi/sau difuzor încorporat.
 • Detec╚Ťia unei succesiuni de evenimente atipice: Bazându-se pe criterii personalizate, centralele Neo au capacitatea de a monitoriza inteligent toate echipamentele înrolate ╚Öi evenimentele de alarm─â pentru a face diferen╚Ťa eficient între alarmele false ╚Öi cele reale. În momentul în care centrala detecteaz─â o secven╚Ť─â de evenimente specific─â unei situa╚Ťii de urgen╚Ť─â, sta╚Ťia de monitorizare va fi imediat notificat─â.

 

Anticipând necesitatea de maximizare a sistemelor, solu╚Ťia Neo poate fi considerat─â, f─âr─â ezitare, o investi╚Ťie pe termen lung pentru orice afacere. Patru modele de central─â cu o capacitate variind de la 16 la 128 de zone acoper─â o gam─â larg─â de aplica╚Ťii ╚Öi cerin╚Ťe de parti╚Ťionare individualizate.

Centralele antiefrac╚Ťie Neo

Neo este o platform─â total modular─â ╚Öi scalabil─â ce satisface atât cerin╚Ťele unui sistem minimal cât ╚Öi exigen╚Ťele unui proiect amplu, oferind astfel garan╚Ťia unei investi╚Ťii pe termen lung.

Împreun─â cu o serie de tastauri, comunicatoare ╚Öi echipamente periferice, centralele Neo, prin avantajele comunica╚Ťiei bidirec╚Ťionale oferite de tehnologia PowerG, reduc costurile opera╚Ťionale ale furnizorilor de solu╚Ťii de securitate ╚Öi asigur─â satisfac╚Ťie beneficiarilor finali.

 

KIT-URI PowerSeries NEO

Profit─â de toate avantajele oferite de sistemele PowerSeries NEO cu noile kit-uri din oferta Secpral:

 

NEO-STARTER

 • 1 x NEO-2016NK Central─â cu 6 zone, max. 16 zone cablate/radio, 2 parti╚Ťii
 • 1 x NEO-LCDRF Tastatur─â LCD cablat─â, 128 zone radio ╚Öi/sau cablate
 • 3 x PG-8914 Detector PIR wireless, imunitate la animale, acoperire pân─â la 15 m
 • 1 x PG-8975 Contact magnetic wireless, indicator nivel semnal radio, PowerG

 

 

NEO-CONNECT

 • 1 x NEO-2016NK Central─â cu 6 zone, max. 16 zone cablate/radio, 2 parti╚Ťii
 • 1 x NEO-LCDRF Tastatur─â LCD cablat─â, 128 zone radio ╚Öi/sau cablate
 • 3 x PG-8914 Detector PIR wireless, imunitate la animale, acoperire pân─â la 15 m
 • 1 x PG-8975 Contact magnetic wireless, indicator nivel semnal radio, PowerG
 • 1 x PG-8929 Telecomand─â cu 4 butoane, indicator LED ╚Öi acustic, rezistent la ap─â
 • 1 x NEO-TL-280 Comunicator TCP/IP, criptare AES 128 bi╚Ťi

 

NEO-LOUD

 • 1 x NEO-2016NK Central─â cu 6 zone, max. 16 zone cablate/radio, 2 parti╚Ťii
 • 1 x NEO-LCDRF Tastatur─â LCD cablat─â, 128 zone radio ╚Öi/sau cablate
 • 3 x PG-8914 Detector PIR wireless, imunitate la animale, acoperire pân─â la 15 m
 • 1 x PG-8975 Contact magnetic wireless, indicator nivel semnal radio, PowerG
 • 1 x PG-8929 Telecomand─â cu 4 butoane, indicator LED ╚Öi acustic, rezistent la ap─â
 • 1 x PG-8911B Siren─â de exterior wireless, 110 dB, lamp─â stroboscopic─â albastr─â

 

Noile Kit-uri sunt disponibile în cadrul ofertei Secpral pe o perioad─â limitat─â. Ia leg─âtura cu un noi, afl─â mai multe detalii ╚Öi comand─â acum.

 

Spor la proiecte!

Alina


Protejarea institu╚Ťiilor educa╚Ťionale cu solu╚Ťii AI pentru supraveghere video
2019-05-14
    Pentru protejarea ╚Öcolilor, accesul ├«n cl─âdirile acestora trebuie controlat, dar ├«n acela╚Öi timp atmosfera trebuie s─â r─âm├ón─â ÔÇ×deschis─âÔÇŁ, tipic─â unui mediu de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt. Solu╚Ťiile de supraveghere video reprezint─â o tehnologie discret─â care ajut─â la men╚Ťinerea siguran╚Ťei ├«ncep├ónd cu limitele din exterior ale institu╚Ťiei.

citeste mai departe ...

Oferirea unui mediu favorabil educa╚Ťiei necesit─â, la un nivel minim, asigurarea siguran╚Ťei elevilor. E mai u╚Öor de zis decât de f─âcut, având în vedere m─ârimile ╚Öi tipologiile variate ale institu╚Ťiilor educa╚Ťionale.

Incidente notorii de violen╚Ť─â în mediile educa╚Ťionale eviden╚Ťiaz─â nevoia urgent─â pentru sisteme de securitate. Îns─â provoc─ârile sunt mai complexe decât prevenirea cazurilor cu arme de foc care ajung intens mediatizate.

În Statele Unite, în anul ╚Öcolar 2015-2016, 79% din ╚Öcolile publice au înregistrat unul sau mai multe incidente de violen╚Ť─â, furt sau alte tipuri de infrac╚Ťiuni, totalizând 1,4 milioane de infrac╚Ťiuni. Asta înseamn─â o rat─â de 29 de infrac╚Ťiuni la fiecare 1000 de elevi. (Sursa)

Protejarea ╚Öcolilor e o provocare continu─â ╚Öi implic─â utilizarea unor instrumente diverse. Pentru diminuarea riscurilor, accesul în cl─âdirile ╚Öcolillor trebuie controlat, dar în acela╚Öi timp atmosfera trebuie s─â r─âmân─â „deschis─â”, tipic─â unui mediu de înv─â╚Ť─âmânt. ╚ścolile trebuie s─â fie locuri primitoare pentru elevi ╚Öi familiile acestora, deci solu╚Ťiile tehnologice care restric╚Ťioneaz─â accesul ar trebui s─â fie discrete. Securitatea în ╚Öcoli trebuie conceput─â pe niveluri sau cercuri concentrice, începând cu perimetrul ╚Öcolii ╚Öi venind înspre interior unde se afl─â s─âlile de clas─â ╚Öi alte zone care trebuie protejate.

Cum poate tehnologia s─â fie de ajutor

Solu╚Ťiile de supraveghere video reprezint─â o tehnologie discret─â care ajut─â la men╚Ťinerea siguran╚Ťei începând cu limitele din exterior ale institu╚Ťiei. Acestea pot s─â monitorizeze constant ╚Öi într-un mod discret fluxurile de persoane ╚Öi autovehicule.

În plus, prin tehnologiile de inteligen╚Ť─â articificial─â (AI) ╚Öi deep learning, solu╚Ťiile de supraveghere pot oferi în timp real un avertisment atunci când apare un poten╚Ťial pericol. Inteligen╚Ťa artificial─â ╚Öi deep learning analizeaz─â con╚Ťinutul fluxurilor video ╚Öi ofer─â informa╚Ťii folositoare personalului care se ocup─â de securitate, inclusiv analiza trendurilor ╚Öi alarme în timp real când au loc diverse evenimente.

Pe lâng─â controlul accesului în perimetru, solu╚Ťiile de supraveghere video cu AI încorporat ofer─â si alte beneficii, cum ar fi monitorizarea ╚Öcolilor dup─â ╚Öi înainte de ore sau în timpul weekend-urilor când pot s─â aib─â loc activit─â╚Ťi extracurriculare. Sistemele pot s─â monitorizeze fluxurile de persoane ╚Öi autovehicule ╚Öi s─â permit─â doar persoanelor ╚Öi autovehiculelor autorizate s─â p─âtrund─â într-o anumit─â zon─â. Solu╚Ťiile bazate pe AI eficientizeaz─â sistemele care nu sunt monitorizate în mod activ. Fluxurile video sunt analizate în timp real ╚Öi alarmele pot fi generate doar dac─â exist─â probleme.

Caz de utilizare: Controlul parcărilor ilegale și al zonelor cu acces interzis din cadrul școlilor

Când un autovehicul intr─â într-o zon─â cu acces restric╚Ťionat din cadrul ╚Öcolii, sistemul video captureaz─â o imagine cu autovehiculul respectiv, oferind automat informa╚Ťii semnificative despre acesta.

Sistemele ANPR (Automated number plate recognition) identific─â numerele de înmatriculare ale ma╚Öinilor care trec prin poarta unei ╚Öcoli ╚Öi pot s─â genereze o alarm─â dac─â un astfel de num─âr apar╚Ťine unei persoane de pe o list─â cu persoane aflate în urm─ârire. Tehnologia poate fi folosit─â ╚Öi pentru a vedea dac─â sunt respectate regulile, de exemplu dac─â doar ma╚Öinile înregistrate pentru un anumit loc parcheaz─â acolo. O abordare mai avansat─â ar presupune tehnologii de indentificare dual─â – recunoa╚Öterea num─ârului de înmatriculare ╚Öi a fe╚Ťei ╚Öoferului – pentru un nivel suplimentar de securitate.

Sistemele video cu detec╚Ťie a parc─ârilor ilegale pot defini o zon─â în care sunt interzise ma╚Öinile. Dac─â orice ma╚Öin─â intr─â în acea zon─â, camera va fi activat─â ╚Öi va colecta dovezi (de exemplu, imaginea cu ma╚Öina, num─ârul de înmatriculare, când s-a întâmplat etc.).

Caz de utilizare: Controlul zonelor cu acces restric╚Ťionat ╚Öi acces permis doar autobuzelor

Camerele concepute pentru monitorizarea traficului care au ╚Öi tehnologie deep learning pot s─â identifice ╚Öi s─â clasifice autovehiculele. Practic, pot s─â disting─â între autovehiculele de dimensiuni mici ╚Öi mari, ╚Öi mai pot s─â detecteze modelul ╚Öi culoarea unui autovehicul. De exemplu, e posibil─â diferen╚Ťierea între ma╚Öini ╚Öi autobuze pentru zonele destinate exclusiv autobuzelor. În prezent, astfel de camere sunt folosite preponederent pe str─âzi publice ╚Öi pe autostr─âzi, dar posibilitatea exist─â ╚Öi pentru ╚Öcoli.

Sistemul poate de asemenea s─â captureze imagini ╚Öi s─â produc─â alarme dac─â autovehiculul merge în direc╚Ťia în care nu ar trebui s─â mearg─â, cum ar fi pe str─âzile cu sens unic.

Caz de utilizare: Recunoa╚Öterea facial─â la intr─ârile în ╚Öcoli

Recunoa╚Öterea facial─â poate fi folosit─â la intr─ârile în ╚Öcoli ╚Öi la por╚Ťi pentru a identifica persoane suspecte despre care se ╚Ötie ╚Öi care încearc─â s─â intre în cl─âdire. Tehnologia ‘Blacklist alarm’ genereaz─â o notificare dac─â intr─â un suspect.

Claritatea are o importan╚Ť─â deosebit─â în identificarea fe╚Ťelor, iar camerele care asigur─â WDR (wide dynamic range) fac fa╚Ť─â provoc─ârilor cum ar fi cazul în care lumina din spatele unei persoane care intr─â e mai puternic─â decât lumina ambiental─â din interior.

Sistemele de recunoa╚Ötere facial─â pot fi folosite ╚Öi în interiorul cl─âdirilor ╚Öcolilor, de exemplu la intrarea în cl─âdire sau în bibliotec─â pentru a permite doar elevilor ╚Öi personalului s─â intre.

Camerele de people counting pot fi folosite în s─âlile de mas─â ╚Öi în biblioteci pentru a oferi rapoarte zilnice ╚Öi lunare legate de fluxurile de persoane ╚Öi pentru a în╚Ťelege care sunt „orele de vârf” pentru a modifica procesele de lucru în func╚Ťie de acest aspect.

Solu╚Ťie unificat─â în combina╚Ťie cu variate aplica╚Ťii

Fluxurile video de la toate camerele pot fi gestionate, urm─ârite ╚Öi stocate într-un centru de securitate autorizat, localizat în cadrul ╚Öcolii sau în afara acesteia. În general, personalul care se ocup─â de securitate poate accesa videourile de supraveghere în variate moduri, printr-un desktop, laptop sau prin dispozitivele mobile. Aceast─â flexibilitate le u╚Öureaz─â munca. De exemplu, un gardian poate s─â urm─âreasc─â fluxurile video pe telefon în timp ce patruleaz─â zona.

Deseori, sistemele de supraveghere video din cadrul ╚Öcolilor nu sunt monitorizate. Personalul are atribu╚Ťii mai importante decât s─â stea permanent în fa╚Ťa unui monitor, iar observarea incidentelor sau a poten╚Ťialelor incidente atunci când acestea apar pe ecran e dificil─â f─âr─â un grad m─ârit de aten╚Ťie continu─â. Modul acesta de monitorizare, obositor ╚Öi cu poten╚Ťial ridicat de erori, poate fi acum înlocuit cu sisteme mai inteligente care genereaz─â alarme doar când exist─â ceva de v─âzut.

O barier─â de ap─ârare pentru un mediu de înv─â╚Ť─âmânt mai sigur

Sistemele pentru maximizarea securit─â╚Ťii în ╚Öcoli includ camere dedicate, de performan╚Ť─â ridicat─â, pentru capturarea evenimentelor, NVR-uri pentru înregistrarea ╚Öi stocarea evenimentelor ╚Öi o platform─â de management video centralizat─â care s─â unifice sistemul. Tehnologiile AI ╚Öi deep learning automatizeaz─â procesele legate de securitate ╚Öi ofer─â informa╚Ťii folositoare în timp real care includ mai mult decât imaginile video.

Implementarea unor astfel de tehnologii asigur─â un nivel mai ridicat de securitate în cadrul ╚Öcolilor, împiedicând p─âtrunderea pericolelor în mediul de înv─â╚Ť─âmânt.

 

Articol original

Spor la proiecte!

Alina


Tehnologia ACUSENSE este aici!
2019-04-25
    Un sistem de supraveghere tradi╚Ťional nu distinge mi╚Öc─ârile unei crengi de mi╚Öc─ârile unei persoane. NVR-ul DS-7608NXI-I2/P/4S este prev─âzut cu cei mai recen╚Ťi algoritmi Hikvision de inteligen╚Ť─â artificial─â ╚Öi deep learning care contribuie la filtrarea alarmelor generate de surse irelevante.

citeste mai departe ...

Dinamica industriei de supraveghere video a evoluat într-un ritm extrem de accelerat în ultimii 10 ani. Dac─â la început ar fi fost suficient─â salvarea datelor pe un suport fizic, caset─â sau HDD, rolul unui sistem de monitorizare modern s-a modificat datorit─â noilor tehnologii ╚Öi trenduri lansate de marii produc─âtori. La evolu╚Ťia sistemelor de securitate au contribuit tehnologiile bazate pe re╚Ťele neuronale, care stau la bazele inteligen╚Ťei artificiale, ╚Öi mai recent tehnologiile de deep learning.

La ce ne ajut─â asftel de tehnologii? 3 cuvinte: filtrare alarme false.

Un sistem clasic de monitorizare video setat s─â detecteze mi╚Öcarea nu face deosebirea între animale, frunze, oameni, vehicule, iar în cazul unui eveniment se pierd minute sau chiar ore pentru identificarea momentului producerii evenimentului. S─â nu mai vorbim de camerele clasice analogice care au o rezolu╚Ťie de maxim 960H, rezolu╚Ťii care nu ofer─â neap─ârat imaginii calitative pentru identificarea actorilor principali ai evenimentului.

Cel mai mare produc─âtor de sisteme de supraveghere video, Hikvision, contribuie la economisirea banilor ╚Öi a timpului când vine vorba de analiza evenimentelor. Tehnlogia AcuSense din cadrul sistemelor IP ╚Öi analogice (TurboHD), camere de supraveghere ╚Öi înregistratoare, ofer─â atât algoritmii inteligen╚Ťi de deep learning cât ╚Öi rezolu╚Ťia necesar─â (megapixeli) analizei cadrelor video pentru filtrarea alarmelor false. Alarmele false sunt filtrate cu o precizie de 90% din totalul alarmelor.

Exist─â 4 modalit─â╚Ťi de filtrare a alarmelor în func╚Ťie de tipurile de echipamente. Mai multe detalii se reg─âsesc în acest articol de pe blogul Secpral.

Sistemele de supraveghere Hikvision care dispun de tehnologia AcuSense pot fi utilizate ca alternativ─â la sistemele clasice cu microunde sau IR pentru a asigura protec╚Ťie perimetral─â. Practic, un sistem AcuSense va îndeplinii dou─â func╚Ťii: o func╚Ťie de monitorizare clasic─â ╚Öi una de protec╚Ťie perimetral─â. Ghidul de mai jos indic─â pa╚Öii necesari pentru setarea unui sistem video HIKVISION de protec╚Ťie permietral─â utilizând NVR-ul DS-7608NXI-I2/P/4S ╚Öi o camer─â DS-2T26G1-4I.

 

Cerin╚Ťe configurare:

 • NVR-ul s─â fie prev─âzut cu ultima versiune de firmware disponibil─â pe portalul HIKVISION. Pentru acest ghid, NVR-ul utilizat are versiunea 4.1.14. Aceasta poate fi desc─ârcat─â accesând acest link.

 • Camera IP DS-2T26G1-I4 4mm s─â fie actualizat─â la ultima versiune de firmware, 5.5.72. Aceasta poate fi desc─ârcat─â accesând acest link.

 • Camera s─â fie înrolat─â în NVR, iar NVR-ul s─â fie prev─âzut cu un HDD pentru stocare evenimente.

 • NVR-ul s─â fie înrolat în iVMS-4200 V2.8.2.2. Acesta poate fi desc─ârcat accesând acest link.

 

Scurt─â introducere

Un sistem de supraveghere tradi╚Ťional nu distinge mi╚Öc─ârile unei crengi de mi╚Öc─ârile unei persoane. Din acest motiv, dac─â e activ─â detec╚Ťia de mi╚Öcare, sistemul va genera numeroase alarme false, înregistrând toate mi╚Öc─ârile surprinse de camere.

NVR-ul DS-7608NXI-I2/P/4S este prev─âzut cu cei mai recen╚Ťi algoritmi Hikvision de inteligen╚Ť─â artificial─â ╚Öi deep learning. Acesta poate filtra alarmele generate de surse irelevante, ca frunze, crengi, animale etc. DS-7608NXI-I2/P/4S suport─â filtrarea alarmelor false pentru urm─âtoarele tipuri de evenimente: line crossing (trecere barier─â virtual─â), intrusion detection (detectie de intru╚Öi), region entrance ╚Öi region exiting (p─âtrunderea în sau p─âr─âsirea unei zone de interes). Scopul sistemului const─â în reducerea frecven╚Ťei alarmelor false. Conform testelor efectuate de produc─âtor, acesta elimin─â pân─â la 90% din totalul de alarme false generate.

 

Configurare

Din interfa╚Ťa local─â a NVR-ului se va naviga în op╚Ťiunea System->Event->Smart System ╚Öi se va selecta camera pentru care se vor filtra alarmele false.

O bif─â pus─â pe Save VCA PICTURE permite NVR-ului s─â stocheze local pe HDD un snapshot cu evenimentul care a generat alarma respectiv─â (persoana sau autovehiculul).

O bif─â pus─â pe Enable Smart Analysis permite NVR-ului s─â analizeze fluxurile video chiar dac─â s-a înrolat o camera IP f─âr─â tehnologia AcuSense. Termina╚Ťia 4S a NVR-ului indic─â ╚Öi num─ârul maxim de camere standard IP sau AcuSense care pot fi înrolate, peste care se aplic─â algoritmii de deep learning pentru filtrarea alarmelor. Func╚Ťia Smart Analysis reduce metodele de detec╚Ťie la dou─â: line crossing ╚Öi intrusion detection pentru camerele nonAcuSense. Dac─â se utilizeaz─â camere IP AcuSense ╚Öi nu se activeaz─â func╚Ťia Smart Analysis, utilizatorul va putea opta pentru una dintre urm─âtoarele patru metode de detec╚Ťie, line crossing, intrusion detection, region entrance ╚Öi region exiting. Exist─â, a╚Öadar, o limitare atât de hardware cât ╚Öi de software la nivelul NVR-ului dac─â se utilizeaz─â camere nonAcuSense. Îns─â e bine de ╚Ötiut c─â, pentru dou─â metode de analiz─â video, NVR-ul poate filtra alarmele false. Este foarte probabil ca aceast─â limitare s─â fie redus─â de c─âtre urm─âtoarele versiuni hardware ╚Öi de firmware care vor ap─ârea.

Se activeaz─â func╚Ťia de Intrusion Dection ╚Öi se va bifa ca criteriu de filtrare Human detection. Practic, îi spunem NVR-ului s─â p─âstreze doar alarmele generate de persoane.

Pentru ca sistemul s─â detecteze cu precizie persoanele, trebuie s─â se traseze pe imaginea live din acest meniu urm─âtoarele: zona de detec╚Ťie, dimensiunea maxim─â ╚Öi minim─â a persoanei, timpul petrecut (time threshold – m─âsurat în secunde) ╚Öi sensibilitatea detec╚Ťiei (cu valori cuprinse între 0-100; 100 fiind cel mai sensibil).

Din aceea╚Öi interfa╚Ť─â se va defini intervalul orar pentru care aceste set─âri vor avea efect, dar ╚Öi metode de legatur─â ca: afi╚Öare canal în format fullscreen, generare de alarm─â sonor─â, notificare centru de monitorizare (notific─âri în iVMS-4200 sau de tipul push-notification via HIK-Connect pentru terminalele mobile).

Alarmele false nu sunt pierdute. Chiar dac─â NVR-ul a fost setat s─â filtreze alarmele false, acestea nu sunt ignorate. Odat─â activate func╚Ťiile de detec╚Ťie persoane având ca metod─â de analiz─â intrusion detection, la redarea înregistr─ârilor (playback) doar situa╚Ťiile care au corespuns filtr─ârii sunt afi╚Öate. Mai exact, doar persoanele care au p─âtruns în perimetrul definit vor fi afi╚Öate. Cei de la Hikvision s-au gândit la toate ╚Öi au decis s─â p─âstreze ╚Öi evenimentele etichetate ca fiind false. Acestea pot fi accesate din interfa╚Ťa local─â a NVR-ului din meniul File Management->All Files>Event Type = False Alarm. Utilizatorul poate accesa atât evenimentele care au generat alarme false cât ╚Öi cele generate de persoane.

 

Reguli de instalare a camerelor AcuSense

Performan╚Ťele sistemului sunt dependente de condi╚Ťiile de instalare ╚Öi configurare a componentelor acestuia, îndeosebi a camerelor AcuSense. Exist─â un set de reguli de îndeplinit pentru a ob╚Ťine cele mai bune rezultate.

 

Regula 1. Instalare camer─â

Se recomand─â instalarea camerei la o în─âl╚Ťime de minim 2 m dac─â aceasta este instalat─â în interior. Pentru cele din exterior, cele mai bune rezultate se ob╚Ťin la în─âl╚Ťimi cuprinse între 4 ╚Öi 8 m.

Distan╚Ťa maxim─â de monitorizare trebuie s─â nu dep─â╚Öeasc─â 50 m pentru camerele cu lentil─â de 12mm, 40 m pentru camerele cu lentil─â de 8mm ╚Öi 30 m pentru camere cu lentil─â de 6mm.

Unghiul dintre axa optic─â a lentilei ╚Öi normala la orizontal─â trebuie s─â fie mai mare de 15º.

 

Regula 2. Dimensiunea zonei de detec╚Ťie

Zona de detec╚Ťie trebuie s─â fie mai mare de 1/4 din imagine pentru scenarii de detec╚Ťie de intruziune. Pentru metode de line crossing, dac─â linia este pe orizontal─â/vertical─â, aceasta trebuie s─â dep─â╚Öeasc─â 1/4 din lungimea/l─â╚Ťimea cadrului monitorizat.

 

Regula 3. Dimensiunea obiectelor

NVR-urile AcuSense pot analiza persoane sau autovehicule a c─âror dimensiune este cuprins─â între 1/16 ╚Öi 1/2 din dimensiunea imaginii pe vertical─â. De exemplu, pentru camera utilizat─â în acest ghid, DS-2T26G1-I4, de rezolu╚Ťie 2 megapixeli, dimensiunea persoanelor sau a autovehiculelor trebuie s─â fie mai mare de 64 pixeli ╚Öi mai mic─â de 540 pixeli.

 

 

 

 

A╚Öa nu! Pentru cadre de dimensiuni reduse, similar celui din stânga, obiectul în mi╚Öcare, în cazul de fa╚Ť─â o persoan─â, este prea mare pentru a fi detectat. Aceast─â situa╚Ťie poate fi corectat─â prin m─ârirea unghiului dintre axa optic─â ╚Öi orizontal─â, echivalat─â cu ridicarea camerei. Astfel, se va ob╚Ťine o scen─â de dimensiuni mai mari, obiectul va devini implicit mai mic, iar camera va putea detecta obiectul în mi╚Öcare din timp ╚Öi de la distan╚Ť─â mai mare.

 

 

 

 

 

 

Accesare evenimente

Platforma software gratuit─â iVMS-4200 permite centralizarea ╚Öi gestionarea tuturor echipamentelor de re╚Ťea HIKVISION: camere IP, DVR-uri, NVR-uri, encodere etc. Dac─â din NVR sunt create metode de leg─âtur─â de notificare c─âtre un centru de monitorizare (notify surveillance center), atunci evenimentele de intrusion detection generate de persoane sunt forwardate automat în iVMS-4200 în panoul de alarme ╚Öi evenimente.

 

 

 

 

De asemenea, utilizatorii pot accesa evenimentele de intruziune ╚Öi din interfa╚Ťa local─â a NVR-ului. Acestea pot fi listate sub form─â de thumbnail (conform imaginii din stânga) sau sub form─â de list─â. Exist─â posibilitatea exportului pe un suport de memorie a acestor evenimente.

 

 

 

 

Factori care afecteaz─â performan╚Ťele sistemului:

 • Iluminarea. O scen─â cu un grad redus de iluminare afecteaz─â performan╚Ťele sistemului. Camera sau NVR-ul nu pot detecta cu precizie o persoan─â sau un autoturism în astfel de condi╚Ťii. Se recomand─â fie utilizarea unor camere low light (sensibile la condi╚Ťii vitrege de iluminare) sau suplimentarea cu proiectoare de leduri IR. 

Pe cealalt─â parte, în scene cu iluminare puternic─â, obiectele nu sunt identificate cu succes. Dac─â în planul secundar al imaginii avem un nivel ridicat de iluminare, atunci obiectele din planul principal vor fi închise la culoare. În imaginea din stânga se poate observa acest efect. Practic, persoana apare ca o umbr─â. Pentru astfel de situa╚Ťii, se recomand─â activarea func╚Ťiilor WDR (Wide Dynamic Range) sau a func╚Ťiilor BLC (Backlight Compensation) pentru a diminua efectele negative ale unui plan secundar puternic iluminat.

La polul opus, o iluminare puternic─â în planul principal (exemplu: farurile unui autoturism sau o lantern─â pornit─â) pot afecta performan╚Ťele unui sistem de supraveghere video. Prin urmare, se recomand─â fie schimbarea pozi╚Ťiei camerei, fie activarea func╚Ťiei HLC (Highlight Compensation).

 

 • Obstacolele din scen─â. Un obstacol plasat în fa╚Ťa camerei va bloca sistemul în detec╚Ťia precis─â a persoanelor sau autovehiculelor.

 • Complexitatea scenei monitorizate. Sistemele AcuSense prezint─â performan╚Ťe în scenarii de detec╚Ťie a persoanelor sau a autovehiculelor care în mod normal nu au ce c─âuta în scena monitorizat─â de camere. Scenarii cu fluxuri ridicate de persoane nu î╚Öi au sensul pentru genul acesta de aplica╚Ťii.

 

 • Reguli de detec╚Ťie. Plasarea corect─â a zonelor de detec╚Ťie reprezint─â un aspect critic în func╚Ťionarea corespunz─âtoare a sistemului. În imaginea din stânga se poate observa c─â bariera virtual─â este prea aproape de latura din stânga a scenei, motiv pentru care nu este suficient timp pentru analizarea imaginii dac─â o persoan─â a întrerupt bariera. Se recomand─â setarea zonei de detec╚Ťie pe centrul imaginii.

 

 

 

 

 

 

 • Pozi╚Ťia barierei virtuale. Chiar dac─â NVR-urile AcuSense sunt capabile s─â filtreze alarmele false generate de frunze, animale etc, se recomand─â definirea zonei sau a barierei de detec╚Ťie într-un cadru pe obiecte statice. O configurare similar─â scenariului din stânga va genera alarme false datorit─â mi╚Öc─ârii vegeta╚Ťiei, iar aceste evenimente vor ocupa resursele smart ale NVR-ului ╚Öi spa╚Ťiul de stocare.

 

 

 

 

 

 

 • Distan╚Ťa focal─â. O camer─â cu distan╚Ťa focal─â mic─â raportat─â la scena monitorizat─â va genera imagini în care persoanele sau autovehiculele sunt prea mici pentru a fi detectate. Prin urmare, se recomand─â alegerea lentilelor corespunzatoare dimensiunilor fizice ale scenei monitorizate.

 

 

 

 

 

 

Am testat tehnologia Deep Learning AcuSense de la Hikvision în detec╚Ťia vehiculelor. Camera a fost instalat─â la o înt─âl╚Ťime de 10 metri, ceea ce e peste limitele sale. Cu toate acestea, camera a avut o performan╚Ť─â excep╚Ťional─â ╚Öi a recunoscut doar vehiculele care au trecut prin zona de detec╚Ťie. Urm─âre╚Öte video-ul de mai jos.

 

Contacteaz─â acum echipa Secpral pentru a beneficia de cele mai performante sisteme de monitorizare video.

 

Spor la proiecte!

Cristian

 
Secpral utilizeaz─â fi┼čiere de tip cookie pentru ca oferta noastra sa fie relevanta respectiv pentru a personaliza ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťi experien╚Ťa Dvs. pe Website-ul nostru. ├Änainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru va rug─âm s─â alocati timpul necesar pentru a citi ╚Öi ├«n╚Ťelege con╚Ťinutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navig─ârii pe Website-ul nostru confirmati acceptarea utiliz─ârii fi┼čierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie.

Sunt de acord
Website-ul este in lucru in vederea imbunatatirii experientei dvs.
Va multumim pentru intelegere.

OK